Arkienkelin eväät keskustelutilaisuus Kuhmossa torstaina 14.4.2011

Tilaisuus järjestetään Tuupalan koululla torstaina 14.4. klo 18.00 – 20.00

Arkienkelin eväät -keskustelutilaisuuden organisoivat Kuhmon Mielenterveysseura (Ari Huotari, Maija Palsio ja Kati Sarvela), Kuhmon seurakunta (Anne Malinen) sekä Tuupalan koulu (Miia Mikkonen oppilaineen).

Keskustelutilaisuuden tarkoitus on kartoittaa ihmisten kiinnostusta vapaa-ehtoistyöhön ja kerätä ideoita siitä, kuinka me kuhmolaiset voisimme edistää yhteisöllisyyttämme vapaaehtoistoiminnan kautta. Tutkimustiedon perusteella vapaaehtoistyö lisää yksilötasolla onnellisuutta ja se on sosiaalista pääomaa, jonka avulla yhteisö ylläpitää kiinteyttään ja arvojaan. Vapaaehtoistyön on todettu olevan siinä mielessä palkitsevaa, että sillä on onnellistava vaikutus sekä auttavaan että autettavaan.

Vapaaehtoistyötä on monenlaista. Mukana voi olla kaikenikäisiä ihmisiä. Monet perheelliset ihmiset ovat niin kiireisiä, ettei heillä kaikilla saata olla juurikaan aikaa suuriin vapaaehtoisprojekteihin. Mutta voiko ihminen olla arjessa arkienkeli toiselleen? Kun nykyään puhutaan paljon yhteisöllisyydestä, niin eikö tämä juuri ole sitä, että olisimme entistä enemmän arjen enkeleitä toisillemme?

Me suomalaiset elämme siinä mielessä mukavassa maassa, että lähes 2/3 kansasta kokee toistensa auttamisen tärkeäksi asiaksi elämässä. Kuinka me kuhmolaiset voisimme organisoida paremmin tätä yhteistä auttamishaluamme?

1.Tilaisuuden aloittaa diakoni Anne Malinen. Hän kertoo meille yksinäisyydestä ja erityisesti nuorten yksinäisyydestä, joka on tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen teemana.
2.Tuupalan koulun 8. luokkalaiset lukevat kirjoittamiansa nuorten tarinoita yksinäisyydestä.

KAHVITAUKO – Tuupalan koulun oppilaskunta myy kahvia ja pullaa

3.FM Ari Huotari kertoo meille oman selviytymistarinansa. Hän kertoo myös siitä, kuinka hän on rikastuttanut omaa elämäänsä vapaaehtoistyöllä.
4. Kuhmon MTS:n puheenjohtaja Kati Sarvela kertoo minkälainen on Rovaniemen Neuvokas-hanke. Neuvokas-yhteistyöorganisaatio välittää ja kouluttaa vapaaehtoisia. Olisiko kuhmolaisilla rahkeita ja yhteistä tahtoa lähteä luomaan jotakin samantapaista?

Mikäli yhteistä tahtoa riittää, sovimme halukkaille uusia vapaaehtoistyön ideointitapahtumia. Tämän toiminnan tarkoitus ei ole korvata puuttellisia kunnallisia palveluita, vaan sen tarkoitus on täydentää olemassa olevia toimintoja.

Tilaisuuteen osallistuminen on ilmainen, mutta jokainen kahvittelee omalla kustannuksellaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s