Arkienkelit tapaavat Kuhmon kirjastossa keskiviikkona 31.8.2011 klo 17.30


Jokaisessa meissä asuu sisällämme pieni taiteilija. Taide yhdistää erilaisia ja eri ikäisiä iihmisiä toinen toisiinsa. Se sisältää jotakin selittämätöntä, joka kokemuksellisesti punoo meitä osiksi toisiamme. Taide kun on monitasoinen kokemus, joka kutoo verkkoansa myös silloin, kun sanat eivät riitä. Sillä on kummallisia voimia, jotka rikastuttavat kaikkia osapuolia; taiteen tekijää ja myös sen vastaanottajaa.

Arkienenkelit tapaavat jälleen. Tällä kertaa Maija Palsio kertoo meille terapeuttisesta liikkeestä. Pohdimme ja ideoimme lisää eri kuhmolaisten yhdistysten, yksityisten toimijoiden ja seurakunnan välisestä yhteistyöperformanssia taiteen keinoin. Pyrimme myös täsmentämään yhteisen kahvilatoiminnan organisoinnin yksityiskohtia.

Kaikki vanhat ja uudet toimijat ovat tervetulleita!

Arkienkelit tapaavat Kuhmon kirjaston väestösuojassa keskiviikkona 31.8.2011 klo 17.30.

LISÄTIETOA PROJEKTISTA KIINNOSTUNEELLE:

Mikäli haluat mukaan sähköpostitse arkienkeleiden tiedoterinkiimme, ilmoita sähköpostiosoitteesi Kati Sarvelalle (sarvela.huotari@gmail.com). Saat tämän jälkeen säännöllisesti sähköpostia arkienkelihankkeen etenemisestä. Muista, että hanke on vapaaehtoishanke, joten kukin voi antaa oman panoksensa silloin, kun se parhaimmalta tuntuu. Voit siis olla mukana ringissä, vaikket heti pystyisikään antamaan omaa panostasi muuta kuin ”hengessä mukana olevana”.

Yhteistoiminnan alku – yhteinen taideprojekti

Ideamme on lähteä taiteen keinoin tutustuttamaan eri yhdistysten jäseniä toinen toisiinsa.
31.8.2011 Maija Palsio kertoo osallistujille asiaa ”Terapeuttisesta tanssista”.
Alustava suunnitelma on, että kasataan max. 10 henkilön ryhmä, joka kokoontuu kymmenisen kertaa Maija Palsion johdolla.

Ajatuksena on, että tämän pienen ryhmän luovuutta hyväksi käyttäen tuotettaisiin ”juoni” vapaaehtoisten performanssille. Kun tämä on luotu, kokoonnutaan uudestaan suuremmalla porukalla, ja mietitään, kuinka tätä yhteistä esitystä voitaisiin täydentää muilla taidemuodoilla, kuten mahdollisesti laululla, musiikilla ja kulisseilla(visualisointi). Tarkoitus on, että mahdollisimman monesta eri yhdistyksestä jäsenet saisivat mahdollisuuden osallistua lopulliseen performanssiin esim. liikkuen, musisoiden tai tehden kulisseja.

Päämääränä on, että tällä näytöksellä kerätään rahaa yhteisen projektin tulevaisuuden hankkeisiin. Toivomme, että tämä yhteistyöprojekti poikii laajemman yhdistyksen välisen yhteistoiminnan, jonka jälkeen pystyisimme organisoitumaan paremmin myös muun tyyppistä arkienkelitoimintaa.

Lisäksi sovittiin, että 31.8.2011 avataan lista, josta eri yhdistykset voivat valita vuoronsa ”kansankahvilaan”. Aluksi kahvilaa pidetään auki joka toinen viikko, esim. klo 16-19, vuorotellen kukin yhdistys omalla vuorollaan. Tässä tilaisuudessa on mahdollista käydä tutustumassa samalla eri yhdistysten toimintaan; kahvilanpitäjä voi käyttää tilaisuuden hyväkseen oman toimintansa esittelyyn.

Visioita

Visio on,että tulevaisuudessa onnistutaan rakentamaan vaikkapa yhdistysten yhteinen vapaaehtoistalo, jossa vapaaehtoiset ja heidän asiakkaansa voivat säännöllisesti tavata toisiaan. Ajatuksena siis on, että yhdistykset voivat jatkaa omaa toimintaansa entiseen tapaan. Lisäksi he voivat osallistua yhteiseen hankkeseen, jossa yhdessä pyrimme organisoimaan, koordinoimaan, kouluttamaan, tiedottamaan ja rekrytoimaan vapaaehtoisia toimintaamme entistä paremmin. Tarkoituksena on lisätä kuhmolaisten henkistä pääomaa ja parantaa yhteistä elämänlaatuamme. Vaikka kukaan ei selviä elämästä kolhuitta, saatikka hengissä, voi olla mahdollista rakentaa elämästä kaunis tarina. Yksin se voi olla vaikeaa. Tarvitsemme rinnallemme toisen haavoittuneen enkelin.

Voimme lainata yhteistoimintaamme ideoita muista jo toteutuneista hankkeista, kuten esimerkiksi Rovaniemen Neuvokas-hankkeesta. Heillä on yhteinen Neuvokas-keskus, jota hallinnoi Rovaniemen seudun Mielenterveysseura. Sen kanssa yhteistyötä tekee yli neljänkymmenen yhdistyksen muodostama neuvottelukunta sekä vapaaehtoisten edustajat. Neuvokkaalla on Rovaniemen seudulla useita “olohuoneita”, joissa hankkeessa mukana olijat voivat kokoontua ja viettää yhteistä vapaa-aikaa. Vapaa-ehtoistyön lisäksi Neuvokas järjestää erilaisia rahankeräystempauksia ja kulttuuritapahtumia. Rahoitustukea Neuvokas-hankkeeseen on saatu Raha-automaattiyhdistykseltä, Rovaniemen kaupungilta sekä seurakunnalta.

Ehkä yhteistoimintamme poikii jotakin Neuvokkaan kaltaista yhteistoimintaa, tai sitten ihan vain toisenlaista, kuhmolaisten makuun sopivaa toimintaa.

Kuhmon MTS:n ja muiden arkienkeleiden puolesta, Kati Sarvela

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s