Kuumun kuningatar ihailee prinssi Charlesia!

Kuumun kuningatar huokaisee helpotuksesta, kun hän huomaa, että on muitakin kuninkaallisia, jotka ovat huomanneet sen saman kuin hän; länsimaisen valtavirtaelämäntyyli tuhoaa maapallon. Jospa se on tämä meidän kuninkaallisten siniverisyys, joka tekee sen, että maailma näyttäytyy meille erilaisena kuin poliitikoille.

Iso-Britanian prinssi Charles kritisoi mm. massamatkailua ja puhuu luomuviljelyn puolesta. Sää oot ihkis, Charles. Kuumun kuningatar on todella ylpeä sinusta. Meidän kuninkaallisten on kertakaikkisesti pidettävä yhtä ja otettava kantaa asioihin. Kuoleehan joka päivä satoja lajeja maapallolla sukupuuttoon. Me molemmat ymmärremme, että tässä on kysymyksessä valtakuntiemme asukkaiden elämä!

Fantastista, että sinäkin Charles olet löytänyt henkisen yhteytesi luontoon ja maailmankaikkeuteen. Kuumun kuningatarkin uskoo yhteiseen paikattomaan tietoisuuteen. Kuningatar kutsuu häntä Jumalaksi. Hän uskoo, että voimme yhteisen tietoisuutemme kautta linkittyä toinen toisiimme. Tässä ikuisuuden valtakunnassa voimme kaikki kohdata toisemme.

Kuumun kuningatar on myös ylpeä niistä kuudestatoista ranskalaisesta miljonääristä, jotka tuovat julki sen, että ovat valmiit maksamaan enemmän veroja, jotta maailmamme tulevaisuus olisi parempi. Kuumun kuningatar suostuu myös ilman muuta suurempiin veroihin, jotta elämäntapamme kohtuullistuisivat. Meillä rikkailla, mukaan lukien meidät, kuninkaalliset, on varaa elintasomme ”laskemiseen”. Lainausmerkkeihin ”laskemisen” Kuumun kuningatar laittoi tämän siksi, että hänen elintasonsa on vain noussut, sitä mukaa kun hän on vähentänyt kulutustaan. Kuumun kuningattarelle kun on elintasoa katsoa ikkunasta kainuulaista korpimaisemaa ja ikiomaa pottupeltoa. Ja joskus hän on näkevinään metsän asukkaita, haltioita ja metsämiehiä, jotka muistuttavat häntä menneistä sukupolvista. Puhtaan luonnon ääni-, tuoksu ja värimaisema , on ollut huomattavaan paljon eheyttävämpi kokemus kuin yksikään hänen ulkomaamatkoistaan. Tietysti on ollut haastava uusi kokemus joutua kohtaamaan, hiljaisuudessa ja yksinkertaisen elämän keskellä, oma itsensä. Sen nimittäin joutuu tekemään, kun lakkaa juoksemasta muiden mukana.

Kuningatar on vaihtanut nyt ulkomaanmatkansa kotimaanmatkailuun, ja saanut vaihtokaupassa itselleen lisää vapaa-aikaa. Siksi hänellä ja hänen valtakuntansa muilla asukkailla on nykyään aikaa toteuttaa itseään esimerkiksi kirjoittaen täällä virtuaalisessa yhteisessä todellisuudessa. Suomen köyhällä yksinhuoltaja äidillä tai intialaisella köyhällä ei sen sijaan ole varaa tähän vaihtokauppaan. Emäntä toivookin, että tämä meidän rikkaiden ”elintason alentaminen” tapahtuu vapaaehtoisesti, emmekä kurjista vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten elämää entisestään. Kuningatar pelkää, että ilman vapaaehtoista muutosta, verta tulee vuotamaan huomattavasti enemmän.

Erityisesti luontoa rasittavaa lentomatkailua, yksityisautoilua, elektroniikka ja luontoa kuormittavia muita kulutushyödykkeitä tulisi verottaa raskaammin. Meidän tulisi ottaa päämäräksemme jatkuvan taloudellisen kasvun sijaan harmoninen elämäntapa: Välittämisen kulttuuri, jossa ihmiset elävät harmoniassa itsensä, toistensa ja luonnon kanssa. Tavaroitten shoppailemisaddiktio olisi nostettava muiden addiktioiden rinnalle. Se on nimittäin tuhoisin addiktio kaikista. Tavaroita kuluttava shoppailijaa ei tuhoa pelkästään itseään vaan tämä käyttäytyminen tuhoaa maapallomme. Lähituotteisiin ja kulttuuri- sekä hoivapalveluihin voimme tuhlata hyvällä omatunnolla rahaamme.

Eihän tässä meidän nykyisessä elämäntavassamme kertakaikkisesti ole mitään järkeä. Köyhät kuolevat nälkään ja rikkaat tuhoavat elämäntavallaan maapalloa.Oikeastaan Kuumun kuningatar säälii poliitikkoja. Kaikki EU:n instituutiot ja rakenteet kun on luotu toteuttamaan jatkuvan taloudellisen kasvun ihannetta, joten poliitikkojen on vaikeaa olla eri mieltä. Aikakauttamme vaivaa poliittinen vaihtoehdottomuus. Kaikki tietävät, että jos alamme toitottamaan maapalloa säästävää elämäntapaa, järjestelmämme romahtaa. Olemme jo vuosia eläneet lainapääomalla. Kuningatar vain toivoo, että fiksut talousmiehet (esim. www. Degrowth.fi) suunnittelevat tavan, jolla laskeudumme pehmeämmin uuteen elämäntapaan. Ihminen on kekseliäs. Mitä pitempään jatkamme, sitä korkeammalta putoamme.

Kuumun kuningatar muuten ihmettelee, että kuinka nämä aineellisen kasvun saarnaajapolitikot pystyvät nukkumaan yönsä. Olisipa mukava nähdä edes joku poliitikko, joka alkaisi näyttämään omassa elämässään mallia uudenlaisesta kohtuullisemmasta elämäntavasta.

Kuningatar kyynelehtii vähän väliä meidän kaikkien ihmispoloisten tulevaisuuden puolesta. Hän kokee olevansa omien vaikutusmahdollisuuksiensa olevan rajalliset. Hän tietää varsin hyvin, että hänen elämäntavassaan on vielä paljon korjattavaa. Kuningatar on kuitenkin ratkaisevasti pienentänyt omaa ekologista selkäreppuansa. Silti hän ei ole vapaa huonosta omatunnostaan. Kuumun kuningatar uskoo, että oma elämäntapa on loppujen lopuksi tärkein tekijä, jolla voimme vaikuttaa ihmiskunnan tulevaisuuteen. Se on huomattavan paljon tärkeämpää kuin se, mitä puoluetta ihminen äänestää. Kun muutamme kulutuskäyttäytymistämme, muuttuu myös poliittinen päätöksenteko ja talouselämä sen mukana. Yhdessä voimme tehdä paljon sen eteen, että myös lapsemme saavat käydä tankkaamassa voimia itseensä eheyttävässä kainuulaisessa korpimaisemassa.

Kuumun kuningatar taitaa sulkea linnansa huoneita talveksi. Hän pitää talvipalatsinaan vain pirttiä. Säästyy energiaa ja säästyy rahaa. Yksi lämmitettävä huone riittää mainiosti talveksi Isännälle, kuningattarelle ja hänen alamaisilleen. Hän taitaakin pistää nyt hellan alle tulen, sormet nimittäin alkavat jo kangistumaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s