Jokaisessa ihmisessä on elämänpuun taimi

Kuhmon Mielenterveysseura viettää 25-vuotisjuhliaan. Juhlavuoden esiintyjänä meillä on Anne Mattila yhden siskon ja yhden veljen kera. He esiintyvät meille Kuhmotalolla lauantaina 26.11. klo 19.00.

Kuhmon Mielenterveysseura on sinnikkäästi jatkanut olemassa oloamme Kajaanin Seudun Mielenterveysseuran rinnalla omana yhdistyksenään. Meillä alkaa olla jo pitkä historia. Tästä kiitokset menneille ja nykyisille aktiivisille jäsenille!

Vuodesta 1919 vuoteen 1939 Suomen Mielenterveysseura oli nimeltään Suomen Sielunterveysseura. Leikittelen mielessäni miltä tuntuisi, jos seuramme olisi nimeltään ”Kuhmon Sielunterveysseura”. Minusta se maistuisi oikeastaan aika hyvältä. Perusteluni on, että tämän päivän yhteiskuntaa kun vaivaa mielestäni sieluttomuus. Meidän olemuksemme tuntuu olevan liian usein kutistettu ”resurssiksi”, ”kuluttajiksi” tai ”tapauksiksi”. Entä jos onkin niin, että samalla kun olemme riisuneet itsemme sielu-käsitteestä , olemme kielenkäyttömme muutoksella olleet poistamassa elämältämme tarkoituksellisuuden kokemusta.

Maailmamme on nurinkurinen. Osa kansaa ja maailmankansalaisia sinnittelee tuloilla, jotka eivät riitä perustarpeiden tyydyttämiseen. Ja toinen osa tuhlailee aineellisia luonnonvaroja tolkuttomasti. Kuitenkin molemmissa ryhmissä on niitä ihmisiä, jotka ovat hukanneet elämänsä tarkoituksen. Monien sielu on eksyksissä.

Jokainen ihminen on syntyessään siemen, pieni elämänpuun taimi. Minkälainen puu versosta kasvaa, riippuu siitä, miten tainta hoidetaan. Jos maa kuivuu tai maa on ravinneköyhä, saattaa versosta kasvaa kitukasvuinen, surkastunut puu. Kaikki me, joiden elämänpuu on juurtunut hyvin maahan, voimme päättää ryhtyä puutarhuriksi hoitamaan yhteisömme muita elämänpuiden versoja. Pitkäänkin köyhässä maaperässä kasvanut kitukasvuinen puu, saattaa paljastua jonakin päivänä kukkivaksi omenapuuksi, kun kitkutteleva taimi on saanut maaperäänsä lisää hoivaa, vettä ja tarvitsemiansa ravinteita.

Jokainen ihminen voi olla oman elämänsä sankari. Sankaruudella en tarkoita sitä, että ihmisen tarvitsee välttämättä menestyä työelämässä tai hänen tarvitsee saada prinssi/prinsessa ja puolet valtakuntaa. Sankaruudella tarkoitan sen sijaan sitä, että hän onnistuu taistelemaan läpi vastoinkäymisensä. Hän voittaa taistelussa oman hirviönsä ja hän huomaa selviytyneensä sankarina omasta elämästään. Jokainen voi kasvaa sankarilliseksi arkienkeliksi. Tällöin hän on oivaltanut, että kärsimyksien ja ”mokienkin” jälkeen elämässä saattaa aueta kuin ihmeen kautta merkityksellinen maallinen paratiisi. Kaikella kärsimyksellä on sittenkin tarkoituksensa. Elämä voi sittenkin olla lahja, josta muillekin on jakamista.

Omien pienempien ja suurempien hirviöitten kanssa taistelevat sankarit tarvitsevat peilejä, arkienkeleitä, toisia ihmisiä, joiden valossa heidän polkunsa löytää ainutkertaisen juuri hänelle oikean suuntansa. Lähes jokainen meistä kulkee polullaan välillä sokeana, eksyneenä. Siksi niin moni meistä tarvitsee välillä rinnallensa arkienkeliä, oppaita, koska ihminen ei ole luotu pimeydessä yksin kulkevaksi.

Kuhmon Mielenterveysseura on aloittanut yhdessä seurakunnan ja muitten organisaatioiden kanssa ”Arkienkeli-projektin”, jonka tarkoitus on tiivistää yhdistysten välistä yhteistyötä. Tutustuminen toisiimme on alkanut Arkienkelien terapeuttisen liikkeen taideprojektilla. Kaikkien yhdistysten, kaupungin, seurakunnan, muiden organisaatioiden ja yleensä uudet arkienkelikandidaatit ovat tervetulleita mukaan projektiimme. Arkienkeleillä on facebookissa sivut ”Kuhmon arkienkelit” ja mikäli et ole facebookissa voit ilmoittaa kiinnostuksesi yhteiseen hankkeeseemme Kuhmon Mielenterveysseuran sihteerille ari.huotari@welho.com.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s