Oletteko tunteneet avattarien siipien havinan?

Mikä on ollut Emännän mielestä toistaiseksi parasta tässä Haavisto-kampanjassa? No, tietysti ihmisten leikillisyys. Suurin osa Haaviston kannattajista tuntuu oivaltaneen uuden transmodernin ajan mielikuvituksen mahdollisuudet. Kampajoinnin ei tarvitse olla vakavaa, vaan se voi olla hauskaa.


Emäntä on maha kippurassa naurannut faktoille ”Pekka Haavisto Facts” facebook- sivustoilla” (Pekka Haavisto ei usko Jumalaa. Jumala uskoo Pekka Haavistoa). Siirtolan Emäntä on itse intoutunut heittämään ”Pekka Haavisto presidentiksi 2012” sivustolle jonkin kommentin, ja kuinka mukavalta on tuntunutkaan, kun virtuaalisessa flowssa avattaret takertuvat ryppäinä sanomaasi ja heittävät omaa sydämensä näkökulmaa peliin. Emännän avatar on törmäillyt kuin pingispallo satoihin muihin virtuaalitodellisuuden haavistolaisiin avattariin ja toki myös moneen mukavaan niinistöläiseen. Hän ei ole onneksi itse törmännyt loanheittäjiin, ei kummankaan ehdokkaan kannattajissa, vaikka heitäkin on valitettavasti jossain ollut liikkeellä…

Emäntä uskoo, että yhä useampi pieni ihminen on väsynyt modernin ajan ”rationaalisen” järjen ylikorostamiseen. Hänen sisällään on hytinät, että suomalaisten kollektiivisesta tiedostamattomasta on nousemassa jotakin uutta ennennäkemätöntä, joka luo ihmisiin uutta toiveikkuutta! Kenties se on sitä, että ruohonjuuritason toimijat jopa monia poliitikkoja paremmin tajuavat entistä selkeämmin maailman monet värit. ”Joko-tai” väittelyt ovat menneisyyttä ja dialoginen monikulttuurinen haavistolainen dialoginen ”sekä-että” maailma on joka päivä enemmän ja enemmän totta.

Virtuaaliset tapulikokemukset ,”slow” ja ”flow” eivät ole enää mitään hetken muoti-ilmiöitä, vaan avatar toistaan seuraten on oivaltanut, että ne ovat asioita, joita kaivataan tavaroita enemmän itse kunkin elämään. Voimme koskettaa emotionaalisesti toinen toisiamme jopa virtuaalisesti, mikä tuo sisälle levollisuutta. Me ihmiset välitämme sittenkin toisistamme! Mielikuvitus ja luovuus ovat haavistolaisissa selkeästi ”in” ja ryppyotsainen pomoilu ja ojentelu ”out”!

Kävi niin tai näin, Siirtolan Emännän mielestä tässä Haavisto-kampanjassa mukana oleminen on ollut sydäntä lämmittävä kokemus. Hän ei ole ollut koskaan poliittisesti aktiivinen ja hän on äänestänyt melkein kaikkia puolueita, koska hänen mielestään kaikki poliittiset ideologiat alkavat olla auttamattomasti vanhentuneita. Nyt tuntuu siltä, että hän on saanut olla mukana luomassa jotakin uutta, laajentamassa suomalaisten yhteistä monikulttuurisuutta ja -arvoisuutta juhlivaa suomalaisen tietoisuutta.

Sadat tuhannet avattaret ovat olleet liikkeellä sosiaalisessa mediassa ja he koskettavat jatkuvasti toisiaan siivillänsä. Oletteko kokeneet saman kuin Emäntä? Hän kun huomaa, että jokin tässä liikehdinnässä koskettaa hänen sieluansa syvältä. Emme ole yksin maailmassa. Meitä avattaria, rikkaita ja köyhiä, homoja, heteroita, transuja, muslimeja, kristettyjä, hinduja, buddhalaisia, ateisteja jne., on paljon. Haavistolaisen liikehdinän yhteydessä on syntynyt poliittisesti aktiivinen moniarvoinen ja -kulttuurinen avatar yhteisö, joka kokee jokaisen pienen ihmisen tarinan arvokkaana. Ja meitä on PALJON!

Olemme epäilemättä menossa kohti parempaa maailmaa. Siirtolan Emäntä on sitä mieltä, että tämä Pekka Haavisto liikehdintä on näyttänyt, että kulttuurissamme on tapahtumassa jotakin hyvää ja ennen näkemätöntä. Eiköhän pidetä huoli, että tämä myönteinen muutos on peruuttamatonta, olkoonkin lopputulos pressan vaaleissa mikä tahansa?

Mainokset

3 thoughts on “Oletteko tunteneet avattarien siipien havinan?

  1. Koen samoin. Tämä ei ole vihreyttä, eikä tätä voi selittää millään ismeillä. Tämä on haavistolaisuutta ja itsekin toivon, että tämä liike vain vahvistuu pressanvaalien jälkeen!

  2. Kyllä! Niin Avattarien kuin historian siivet havisevat voimallisesti juuri nyt! E-P Salonen toitottaa, että modernismi on kuollut, mutta ei ilmeisesti huomaa miten ajanhenki transendoi (= ennemminkin puskee tai laajenee?) modernismin ”läpi” (beyond) ja kuljettaa meitä uuteen aikakauteen.

    (Jälki)modernismi on kuollut – eläköön transmondernismi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s