Melkein terveellinen omenapiirakka

Jos joku ei ole vielä huomannut, Siirtolan Emäntä on luova ihminen. Hän leipoi taas uudenlaisen omenapiirakan kokeille muodikkaasti steviaa lisämakeuttajana.  Koskaan leipomukseni eivät ole samanlaisia, koska käytän reseptejä vain inspiraation lähteinä.

Tämän kertainen pellillinen omenapiirakka syntyi näin:

Sekoitin  n. 5 dl kauraryynejä puoleentoista desiin rasvaa (luomu voita + rypsiöljyä). Lisäsin yhden desin intiaanisokeria johon oli sekoitettu puoli teelusikallista steviaa. Tähän murutaikinaan lisäsin n. 5 dl luonnonjugurtia (piimäkin käy) ja n. 2,5 dl spelttijauhoja + 2,5 dl vehnäjauhoja, joihin oli sekoitettu 2tl leiinjauhetta ja 2tl soodaa. Taikinasta tulee paksu, puuromainen seos, joka levitetään lusikalla pellille.

Päälle levitin n. 5 dl omenasosetta, jonka päällystin rahkaseoksella (4 dl rahkaa, 2 kananmunaa, 2 tl vanilliinisokeria, 2 rkl hunajaa). Päälle pähkinärouhetta koristeeksi.

Tuli nami, namia, vaikka itse sen sanonkin! Eikä kauheen epäterveellistä :D!

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s