Alkupaloja Perinneporinoihin Kuhmotalossa ”meidän Penan” ja ”Rotti-Eeron” seurassa (ke 7.11.2012)

Kuhmon vapaaehtoisten toimijoiden Perinneporinat-eläväksi projekti etenee mukavasti. Ideahan on, että taiteen keinoin tapahtuvan verkottautumisen kautta yritämme luoda uutta poikkiyhdistyksellistä vapaaehtoisten yhteistoimintaa. Tämän kautta pääsemme entistä tehokkaammin viemään eteenpäin tietoa vapaaehtoiskoulutuksista ja -tilaisuuksista.Vapaaehtoistyyön hienous on siin, että kaikki ovat saavia osapuolia. Mukaan olemme saaneet paljon uusia toimijoita kaikenikäisistä kuhmolaisista. Kiitos teille!

Keskiviikkona 7.11. klo 19.00 Kuhmon Mielenterveysseura järjestää yhdessä kaupungin kulttuuritoimen kanssa Hyvän mielen illan osana Römppäviikon tapahtumaa. Saamme mukaan juhlaamme Suomen Mielenterveysseuran puheenjohtajan Pentti Arajärven, ”meidän Penan”. Lisäksi nautimme entisen kuhmolaisen, nykyään suomussalmelaisen ”Rotti-Eeron”ja teatteri Retikan sota-aiheisista tarinoista.

Ilta on alkusoitto keväiselle 2013 Perinneporinat eläväksi-esitykselle, jossa me kuhmolaiset vapaaehtoiset teemme paikallisia tarinoita eläviksi. Muutamalla sanalla ja parilla pienellä näytteellä tulemme valaisemaan, mistä tässä kevään esityksessä on oikeastaan kysymys.

”Hyvän mielen illasta” saattaa tulla mieleen, että tällaisessa tilaisuudessa on tietysti klovneja, can-can tanssityttöjä ja stay-up,ei , tarkoitin stand up-komiikkaa. Tämä ilta on kuitenkin toisenlainen, sillä hyvään mieleen voi ottaa toisenlaisen näkökulman. Onhan niin, että lehmänlantakasa ei muutu kauniiksi ja hyvänhajuiseksi sillä, että se koristellaan kermavaahdolla ja mansikoilla (tuloksena on hyvin pian vain entistä pahempi ja haisevampi sotku). Joskus vapaudumme pahasta olostamme vasta antamalla kokemuksellemme muodon. Voidaksemme hyvin, joudumme sanoittamaan, paitsi kauniita ja hyviä asioita,erityisesti raskaita tunnekokemuksia.

Hyvän mielen illassa paitsi iloitaan, käsitellään myös kipeitä asioita. Näissä juhlissa nautitaan siitä, että hyvää oloa voi vahvistaa yhteisöllisillä, jaetuilla kokemuksilla, tarinoilla. Me ihmiset olemme siinä mielessä onnekkaita olioita, että voimme antamalla itseämme myös saada itsellemme.

Taiteella yhdistettynä tarinoihin on kummallisia voimia. Menneet kokemukset ovat olemassa meissä sanoittamattomina tunteina. Uusi voimaannuttava tarina ilmaistuna taiteen keinoin vapauttaa meitä menneiden raskaiden kokemuksien ikävistä ”hengistä” ja mielikuvista. Näin vähenee pehmeällä tavalla ahdistavien tunteiden voima, ja olo tuntuu keveämmältä. Tulee hyvä mieli.

Tarinoilla voimme ruokkia aitoa yhteisöllisyyttä. Voimme luoda kuhmolaisille uutta tunnerehellistä tarinaa, jossa jokaisen yhteisön jäsenen ääni ja tarina on arvokas. Heikompienkin kuiskauksia kuunnellaan.

Hyvän mielen illassa järjestetään arpajaiset, joilla kerätään varoja tulevaan vapaaehtoisyhteistyöhön. Lipun hinta on pyritty pitämään kohtuullisena (10/5e), jotta jokaisella olisi mahdollisuus osallistua.

Kuhmon MTS:n puheenjohtaja Kati Sarvela

Meillä on naamakirjassa myös ryhmä ja sarvela.huotari@gmail.com osoitteeseen voi ilmottautua, jos olet kiinnostunut tanssista/näyttelemisestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s