Joulutähti – kukka Meksikosta

Tiesitkö, että joulutähtion kotoisin Meksikosta. Siellä on jokaisessa kodissa  jouluna pöydällä joulutähti, vaan niin alkaa meilläkin suomalaisilla olla. Harva meistä sen sijaan tietää tämän kukan tarinaa. Joulutähti on meksikolaisille yhtä tärkeä kuin meille joulukuusi. Meksikolaiset uskovat, että joulutähti tuo joka kotiin läpi vuoden kestävää siunausta.

Joulut%E4hti+punainen+75488Perinnetarina on lähtenyt liikkeelle vuotena 1834, jolloin eräässä pienessä meksikolaiskylässä kerrotaan tapahtuneen ihmeen. Siellä oli tapana, että kyläläiset veivät jouluyönä lahjoja Jeesus-vauvalle pieneen kappeliin. Kylässä asui myös pieni köyhä Maria-tyttö, jolla ei ollut lahjaa seimen Pyhälle lapselle. Siksi hän jäi häveten kappelin ulkopuolelle odottamaan.

Tyttönen seisoi rakennuksen portailla, katsellen kun toiset kävelivät kiireisesti ohi kantaen lahjoja. Jotkut toivat Jeesus-lapselle ruokaa, toiset käsitöitä tai kukkia. Mutta pikku Maria-raukalla ei ollut mitään.  Kymmeniä ihmisiä kulki portaita pitkin kappeliin. Yksi rouva melkein juoksi tytön ohi kantaen valtavaa kukkalaitosta. Siitä putosi yksi lehti Marian jalkoihin. Hän poimi sen ja ajatteli: ”Minä vien Jeesukselle tämän lehden”.

Toiset näkivät Maria poimivan lehden ja he hymyilivät, kun tyttö huolellisesti kääri sen pieneen nenäliinaansa. Ja sitten, puristaen pientä lahjaansa, Maria käveli kirkkoon. Hän otti paikkansa lahjajonon päässä.. Sitten vihdoin oli Marian vuoro. Hän ojensi kätensä ja varovasti avasi kämmenensä asettaakseen paketoidun lehden seimen juurelle.

Ympärillä oli aikuisia, jotka olivat nähneet Maria paketoivan lehden hänen pieneen nenäliinaansa. Heidän ihmeeksi alttarilla olevan Marian kämmenellä oli nyt ihmeellisen kaunis, suuri, tulipunaisena loistava kukka. Ihmiset lankesivat polvillensa. Tämän jälkeen joulutähti on tunnettu Meksikossa ”Pyhän yön kukkana”.

Mainokset

2 thoughts on “Joulutähti – kukka Meksikosta

  1. Kävin Meksikossa muutama vuosi sitten joulun aikaan, ja huomasin, että siellä monessa paikassa joulutähdet asetellaan kauniisti kuusen alle ja ympärille. Olen itsekin siirtynyt tähän tapaan ja huomaan, että joulukukat ovat kauniita myös lattialla. Kaunista Joulua sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s