Kuu mussa virtaa…

Full_moon.jpeg

Olipa mahtava viikonloppu Domnan Pirtillä. Kokeilin ensi kertaa HTT® (ESI)-menetelmää parien valmennukseen. Tätä ei tietojeni mukaan ole kukaan koskaan aikaisemmin tehnyt Suomessa. Toinen pareista tuli lähialueelta, ja toinen Etelä-Suomesta.

Kurssin vetäminen osoittautui yllättävän helpoksi. Molemmilta pareilta kun löytyi laaja skaala erilaisia minätiloja varsin nopeasti. Kokemuksieni mukaan tämä ei ole kaikille ihmisille aina näin helppoa. Ehkä tällaiselle ”Minua on moneksi” -kurssille hakeutuu ennakkoluulottomia ja joustavia ihmisiä, joilla ei ole vaikeuksia käyttää mielikuvitustaan. Tietysti tämän otoksen perusteella ei voi tehdä mitään yleistyksiä…

Terapeuttisessa kirjoittajaryhmässä olen huomannut, että toisille minätilojen luominen on hyvin helppoa, ja toisilta tämä käy vaikeammin. Tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että ne jotka eivät löydä itsestään nopeasti tiloja, olisivat jotenkin huonompia kuin nämä nopeasti monipuolisuutensa löytävät toiset. Ehkä he ovat saaneet elää vähemmän traumaattisen menneisyyden tai sitten heillä on ollut luontainen kyky jäsentää omalla tavallansa tarinaansa eheäksi, ilman minätiloja. Toisaalta hekin voivat hyötyä minätiloista, koska ne voivat olla työkaluja, joilla he voivat avata luovuuttaan ja kehittää ongelmanratkaisutaitojaan.

Mikä erikoisinta, toisella parilla oli jo valmiina rikas varasto erilaisia tiloja, jotka he olivat nimenneet ilman minkäänlaista tietoa HTT® stä. Nimet tiloilla olivat tosi hauskoja, mutta en valitettavasti voi kirjoittaa tietenkän niitä tähän. En ole ennen törmännyt tällaiseen, että ihminen saatikka pari on arkijärjellään luonut itselleen tällaisen määrän minätiloja (tietysti kirjalijoista altertiloineen löytyy tällaisia ihmisiä). Toinenkaan pari ei silti jäänyt toiseksi. Puolisot olivat nimenneet jo joitakin tiloja, mutta he löysivät tiloja lisää tällä kurssilla. Ja heidänkin mielikuvituksensa oli avautunut kiitettävään lentoon…

Kun kuuntelimme oman puolisoni kanssa kurssilaisten minätilat läpi, emme voineet muuta kuin olla hiljaa. Tutustuessaan toisen ihmisen minätiloihin, tulee sellainen tunne, että koskettaa toisessa olevaa jotakin suurta ja pyhää. Meistä tulee humaaneja ihmisiä, kun tajuamme jokaisessa olevan sielun heikkouden, joskus jopa pahuuden, mutta myös vahvuuden ja sen kauneuden.

Niin, osamme eivät ole läpikohtaisin pahoja. Meidän on vain hyväksyvän läsnäolon ja aikuisten, kypsien tilojen avulla, löydettävä heikkojen ja pahoilta vaikuttavien osiemme hyvät puolet. Kuten kurssilla opimme, ainoastaan introjektiot, eli sisäistetyt toiset ihmiset, voi halutessaan kokemuksellisesti poistaa omasta itsestään.

Rakkautta parisuhteessa on se, että rakastaa ja suhtautuu armollisesti omiin ja puolisonsa minätiloihin. Läsnäoleva ja hyväksyvä rakkaus on se, joka paljastaa meidän sielumme kauneuden ja voimme vapautua kasvamaan ihmiseksi, jotka meidät on tarkoitettu. Saamme kyllä mojovia riitoja aikaiseksi, kun pistämme personaamme ikävät, joskus voitontahtoiset ja jopa alistavat puolet keskustelemaan keskenään.

Ja sitten vielä tämä Kuu Mussa virtaa -juttu. Yksi pareista oli miettinyt matkalla, että varmaankin meidän tämä yrityksen nimemme Kuumussa Virtaa Oy tarkoittaa, että ”kuu minussa virtaa”. Tämä oli fantastisin tulkinta mitä olen koskaan kuullut!

Kuuhan on mytologioissa feminiinisyyden arkkityypi. Se on myös se naiseus, jota jokaisessa miehessä on mahdollisuutena olemassa, ja jota on meidän kulttuurissamme mitätöity (aurinko vastaavasti naisella). Täysikuulla pakkasmetsässä voi nähdä sen saman kimaltelevan salaperäisen, – ehkä vähän pelottavankin – kauneuden, minkä kuun valaisemana voi nähdä jokaisen ihmisen sielussa.

Kiitos vielä teille ihanille pareille, jotka osallistuitte tähän pilottikurssiin. Opin teiltä paljon asioita. Kuu mollottaa hopeaisena ja  täytenä Kuumussa (on siis paikka Kuhmossa) tämän jälkeen entistä kirkkaampana. Ja se on teidän ansiotanne.

Kuu mussa Virtaa on facebookissa! 

Mainokset

One thought on “Kuu mussa virtaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s