Olemme sosiaalisia kehomieliä, osa 1

DSCN0953Oikeastaan ajattelen, että eheytyminen (healing) merkitsee sitä, että ihminen oppii yhä tehokkaammin kuuntelemaan kehomielensä kieliä.  Se on kummallinen olio, tämä kehomieli nimittäin, että se puhuu monella eri tavalla ja sen kautta liitymme yhteisöömme.  Meitä ei valitettavasti ole kouluissa juurikaan opetettu kuuntelemaan sen kieltä. Sen sijaan olemme oppineet ensisijaisesti materialistisen lähestymistavan, lääkitsemään päänsärkyä Buranalla, ahdistusta kännillä, ja verenpainetta verenpainelääkkeellä.

Olen lääketieteilijä peruskoulutukseltani, ja siksi puollan tervettä lääkkeiden käyttöä. Lääkkeillä on paikkansa ihmisen hoitamisessa. Länsimaisessa lääketieteessä on paljon viisautta. Luonnontieteen vahvuus on se, että se tuo ihmiselle realiteettitajua.

Olen myös hypnoterapeutti. Tämä osa minua on sitä mieltä, että lääkkeitä eikä muita kemikaaleja tulisi käyttää älykkään kehomielemme vaientamiseen, mikä edelleen on valitettavan tavallista kulttuurissamme. Kehomielemme on viisas ja mikäli emme kuuntele sen viestejä, tai hiljennämme ne lääkkeillä, saatamme sairastua psyykkisesti tai fyysisesti. Näin käy silloin kun kiireen keskellä unohdamme itsemme, omat tunteemme ja mielikuviemme kielen.

Käymme keskusteluja jatkuvasti kehomme ja mielemme kanssa. Teemme sitä, olemme sitten näistä keskusteluistamme tietoisia tai emme. Kun olemme liikenneruuhkassa, osa ajajista rentoutuu, ja kokee mielihyvää siitä, että saa hengähtää, olla rauhassa omien ajatustensa kanssa. Toiset puolestaan stressaantuvat. Näitä ihmisiä ei itse asiassa stressaa liikenne, vaan heidän suhteensa liikenteeseen.

Meidän hyvinvointiimme vaikuttaa keskeisesti se, minkälaista on tämä sisäinen puheemme. Mikäli puhe on täynnä pelko- ja vihakieltä, tai keskitymme tällaisten ajatusten jatkuvaan torjuntaan, emme voi hyvin. Ruuhkassa näytämme keskisormea ja painamme torvea. Kärsimme stressistä. Elimistömme fysiologia on epätasapainossa.

Sisäinen puheemme on osa kommunikaatiotamme kehon kanssa, tunnistamme omia automaattisia ajatuksiamme tahi emme. Edelleen valtaosa ihmisistä on omien ajattelumalliensa uhreja, sen sijaan, että he osaisivat ohjata omaa tietoisuuttaan. Tämä ei ole kansalaisten typeryyttä, vaan se on yksipuolistavan koulutuksemme seurausta.

Luovien terapeuttisten menetelmien avulla, esimerkiksi minätilojen avulla, voimme oppia tunnistamaan kehomielemme tunnetilojamme, sen sijaan, että annamme niiden mellastella mielivaltaisesti itsessämme tai keskitymme niiden  jatkuvaan torjuntaan. Voimme suhtautua hyväksyvästi kehomme viesteihin. Tunteemme ja mielikuvamme muodostavat sillan kehoomme. Candace Pert kirjoittaa emotionaalisista molekyyleistä, jotka ovat tunteittemme fysiologisia vastineita.

Kehomme on kiehtova laitos. Sanotaanhan, että ruumis on sielun peili. Joskus ruumiimme tietää asioita, joita mielemme ei tiedä. Kuuntelemalla kehoamme saatamme löytää itsellemme lisää viisautta. James Hillman, jungilainen analyytikko, meni niin pitkälle, että hän väitti kehomme olevan tiedostamaton mielemme. Mitä emme vielä tiedä, mutta ruumiimme saattaa tietää.

Tietoisuustaidot facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s