ESI® – MINÄTILAT PARISUHDETTA PALVELEMAAN

ESI LOGO.newItsetuntemusta ja samalla myös parisuhteen vuorovaikutuksellista toimivuutta voi parantaa aikamoisen askeleen, kun puolisot oppivat tuntemaan ja ymmärtämään toistensa eri minätiloja.Parisuhteen valmennuskurssi  ”ESI®  – Minätilat parisuhdetta palvelemaan” (17.-20.10.2013) järjestetään Suomen runopääkaupunkialueella, Suomen Vienan Karjalassa, Kuivajärvellä. Kurssin vetäjänä toimii HLL, tietokirjalija ja hypnoterapeutti Kati Sarvela.

Hiljaisuus sekä etäisyys omaan arkeen levollisessa ympäristössä mahdollistavat parille totaalisen tyhjän, uuden oppimisen tilan. Moni Kuivajärvellä käynyt ei jätä käyntiänsä viimeiseksi. Suomen kaukaiset historialliset sydänmaat koskettavat monen ihmisen sielua (ja Domnan Pirtin täyshoito hellii vatsalaukkuamme). Sekä perjantaina että lauantaina hoidamme lisäksi itseämme myös ulkoilemalla, tutustumalla joihinkin vienalaisperinteisiin sekä vienalaiskyliin,  ja tietysti myös saunomme ja käymme ortodoksisessa tsasounassa ja perinnetalossa!

KURSSIN TARKOITUS JA SISÄLTÖ

Tällä kurssilla tutustaan sekä omiin ja parin minätiloihin, persoonan osiin. Jokainen meistä on ainutkertainen tilojensa summa. Meissä puhuu henkilö- ja yhteisöllisen historiamme kautta omaksumamme äänet. Kurssilla pohditaan, kuinka tiloja voi käyttää hyväksi onnistuneeseen kommunikaatioon ja suhteen voimaannuttamiseen.

Monissa tämän päivän psykologisissa teorioissa ajatellaan ihmismielen muodostuvan monesta minuudesta, joita voidaan kutsua myös minätiloiksi. Meistä itsestämme löytyy ikään kuin monta erillistä pientä ihmistä. Ne ovat sekä voimavarojamme että ongelmiemme aiheuttajia. Teemme itsestämme ja toisistamme minätilojen kartat, hyödyntäen australialaisen Jan Skyn kehittämää HTT® (Hallitsevan tilan tunnistus, englanniksi ESI® ) menetelmää.

Itsetuntemusta ja samalla myös parisuhteen vuorovaikutuksellista toimivuutta voi parantaa aikamoisen askeleen, kun puolisot oppivat tuntemaan ja ymmärtämään toistensa eri minätiloja. Tämä helpottaa virittäytymistä myös parisuhteen yhteiseen päämäärään. Hyvin usein huonosti tuntemamme minätilat sabotoivat yhteisiä päämääriämme. Perimmiltään minätiloissa on kysymys tietoisuustaidoista,joiden olemusta myös lyhyesti valotetaan tällä pienryhmäkurssilla.

Emme lupaa kurssilaisille ikuista avioliittoa, mutta lupaamme, että kurssilaiset oppivat tuntemaan itseään ja  puolisoaan aimo askeleen lisää, ja se voi parantaa keskinäistä vuorovaikutusta ja yhteiseen tavoitteeseen orientoitumista.

HINTA JA AJANKOHTA

Kurssin hinta on aterioineen, koulutuksineen, täyshoitoineen  ja yöpymisineen 595 euroa/pari (hinta sisältää alv). Ilmottautumismaksu on 100 euroa/pari, joka vähennetään kokonaissumasta. Ilmottautumismaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Kurssille otetaan enintään viisi pariskuntaa. Minimi osallistujamäärä on kolme paria.

Kurssi toteutetaan 17.-20.10.2013 niin, että ohjelma alkaa torstaina klo 17 ja päättyy sunnuntaina klo 12. Mikäli haluatte saapua jo aiemmin tai haluatte jäädä viettämään aikaanne Domnan Pirtille kurssin jälkeen, voi siitä sopia suoraan ottamalla yhteyttä Domnan Pirtille (kts. yhteystiedot ilmottautumis-kohdassa).

MAJOITUS JA RUOKAILUT

Kurssin hintaan sisältyy täysihoito majoituksineen Domnan Pirtillä, jossa myös kurssin ohjelma toteutetaan. Domnan Pirtti on runolaulajien muistopirtti Suomen vienalaiskylissä. Vanha hirsipirtti  toimii kurssien ja koulutusten pitopaikkana, sekä palvelee majatalona, kahviona ja tilausravintolana. Jokaiselle parille on oma huone, jonka hirsiseinät lupailevat hyviä unia. Pesutilat ja vessat ovat talossa yhteiset ja ainakin kerran viikonlopun aikana lämmitämme rantasaunan.

MITÄ TARVITSET

Ota mukaasi rennot ja mukavat vaatteet, joissa tunnet olosi mukavaksi. Lisäksi tarvitset mukaasi sään mukaiset ulkoiluvarusteet. Ethän unohda myöskään sadekamppeita! Osa kurssin sisällöstä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan ulkona luonnossa.

ILMOTTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT

Sitovat ilmoittautumiset (ilmottautumismaksu 100 euroa/pari) sekä tiedot mahdollisista erikoisruokavalioista ja allergioista Domnan Pirtille (p. 040 184 3423 ja info@domnanpirtti.fi).

Lisätietoa kurssin sisällöstä voi pyytää Kati Sarvelalta sarvela.huotari@gmail.com tai p. 050 5713952.

Tarvittaessa järjestämme kuljetuksen Kajaanista. sarvela.huotari@gmail.com tai p. 050 5713952

Tulkaa hoivaamaan parisuhdettanne ja nauttimaan Kuivajärven ja Hietajärven ainutkertaisesta runollisesta ympäristöstä!

TULKOA TERVEH!

Mainokset

One thought on “ESI® – MINÄTILAT PARISUHDETTA PALVELEMAAN

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s