Tietoisuustaitoja kristillisestä ja ekumeenisestä perinteestä käsin

Kutsun itseäni mieluiten kristinuskon ystäväksi.  Juureni ovat kristillisyydestä, vaikka minua kiehtoo muutkin uskonnolliset ja ei-uskonnolliset traditiot.   Tulevaisuuden maailma tulisi rakentaa moniäänisesti, ja mielestäni askeleita ollaan otettu jo kovasti tähän suuntaan.

Kuuntelin tässä joitakin viikkoja sitten Desmond Tutun ja Dalai Laman välisiä youtube-keskusteluja. Siinä oli todellisia vapaa-ajattelijoita, jotka kykenevät ylittämään dialogillaan uskontojen välisiä raja-aitoja.

Kristitty voi harjoittaa hyvin tietoisuustaitoja kunnioittaen omia uskonnollisia juuriaan ja yhdistäen siihen erilaisia tapoja hyväksyvää läsnäoloa ja  mietiskelyä. Itse toivon, että kristitty levittäisi hyväksyvän rakkauden ilosanomaa ympärilleen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei hänen tarvitse käännyttää kaikkia omiin dogmeihinsa, vaan ainoastaan erilaisuuden hyväksyvään lähimmäisen rakkauteen.

Rakastan sinua, vaikka sinulla onkin erilainen maailmankatsomus kuin minulla.  Siinä on haastetta kristitylle! Uusi testamentti on minulle lähimmäisen rakkauden runoutta. On helppoa rakastaa samanlaisen maailmankuvan omaavaa ihmistä. Vaikeampaa on ylittää rakkaus vierasta kulttuuria edustavaan ihmiseen.

Tietoisuustaidot ovat siinä mielessä ihana asia, että voit harjoittaa niitä olet sitten ateisti, kristitty, muslimi, hindu tai buddhalainen. Kukin meistä voi kehittää ja parantaa omia taitojaan hahmottaa ja toteuttaa oman sielunsa maisemaa hyväksi elämäksi.

Kaisa Huotari piirsi puun mukaellen alkuperäistä trinitylc.org:n mietiskelypuuta.

WP_20120901_001(1) WP_20120901_002(1) WP_20120901_003 WP_20120901_004 WP_20120901_005

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s