Hypnoterapeutin ajatuksia perunoista

Viimeksi kirjoitin norsuista ja perunoista. Tällä kertaa syventykäämme hieman tähän perunan olemukseen. Kuten viimeksi kirjoitin, kun pottu jää kellariin, ei siitä kasva kukkivaa, uusia mukuloita tuottavaa perunaa. Meidän on saatava se multavaan maahan, jolloin peruna onnistuu toteuttamaan tarkoituksensa uusien pottujen elämänkaaressa. Toiset niistä tulevat syödyksi, mutta jotkut onnekkaat, saavat jatkaa elämäänsä pottujen vuosisataisessa jatkumossa. Multava maa saa hyvin itäneen potun tekemään ihmeitä!

Aivan samoin kuin hedelmälliselle perunalle, käy onnekkaalle  ihmiselle. Meissä jokaisessa on hyvän elämän ituja, ja kun me pääsemme, tai itse siirrämme itsemme, hyviin olosuhteisiin (hypnoosi, luovat terapeuttiset harjoitukset, meditaatio) , alkaa meistä kasva ihmisiä, joiksi meidät on tarkoitettu.

Itse yhdistän omaan ajatteluuni monia eri suuntauksia, näinhän hypnoterapiassa tehdään. Hypnoterapia on nimittäin integratiivinen suuntaus, eli itse kukin (terapeutti) voi yhdistää omassa sisätodellisuudessaan itselle ja ennen kaikkea asiakkaallensa sopivia ajattelumalleja.  Olen sitä mieltä, että jokainen ihminen voi kasvaa erilaisia viisausperinteitä yhdistäväksi, itseän monipuolisesti todentavaksi, joustavaksi, ihmiseksi.

Minusta humanistisen psykologian isiin kuuluva Abraham Maslow antaa hyviä ohjeita oman itsensä näköisen elämän toteuttamiseen, itsensä ”aktualisoimiseen”. Seuraavassa Maslowin luettelo sellaisten ihmisten ominaisuuksista , joka todentavat  oman elämänsä täyteen mittaansa. (Kunkin numero-otsikon alla olevat tekstit ovat omia ajatuksiani, liittyen teemaan).

cc http://www.coloring-pictures.net/drawings/MrPotatoHead/Mrs-Potato-use-cosmetics.gif

ITSEÄÄN TOTEUTTAVA IHMINEN:

 

  1. Kykenee havannoimaan  todellisuutta tehokkaasti

Ihminen, joka ei ole tutustunut omaan sisäiseen maailmaansa ja sen erilaisiin uskomusjärjestelmiin, ei kykene havainnoimaan todellisuutta tehokkaasti. Erilaiset itsestään selviänä pitämämme kulttuuriset uskomuksemme vääristävät helposti kykyämme havannoida objektiivisesti todellisuutta. Jotta näemme todellisuuden mahdollisimman kirkkaasti, täytyy meidän korjata omat sisäiset uskomusvääristymämme ja niiden epätasapainot. Niitä on kaikilla. Kokonaisvaltaisesti viisas ihminen kykenee jatkuvasti korjaamaan sitä karttaa, jolla hän rakentaa kuvaa maastosta. Näin hän näkee maailman yhä täsmällisemmin. Tässä työssä hyödynnetään muuntuneita tajunnantiloja.

  1. Sietää epävarmuutta ja monimerkityksellisyyttä

Itse en usko muuta kuin yhteen totuuteen, se on rakkaus. Kaikki ihmisen muut totuudet ovat rajallisia ja näkökulmasidonnaisia. Meditaatio, erilaiset luovat transsit ja  hypoosi opettavat meitä viihtymään epävarmuudessa, ilman että takerrumme johonkin yksittäiseen totuuteen. Se, että takerrumme yksipuolisiin ajattelumalleihin, aiheuttaa paljon henkistä pahoinvointia. Olemme olleet ulkopäin ohjattujen ihmisten, yksipuolistava kulttuuri.

3. Hyväksyy itsensä ja muut ihmiset sellaisena kuin he ovat

Kun hyväksymme itsemme puutteinemme ja vajaavaisuuksine, tekee se meistä inhimillisiä. Jokaisessa meissä on sisällämme pahaa, joka voi aktivoitua epäotollisissa olosuhteissa. Jodumme tekemään jatkuvasti töitä sen eteen, että kehitämme eettistä silmäämme. Näin emme ole ulkoapäin johdateltavissa väkivaltaan.

4. On luova

Itse olen huomattavan paljon onnellisempi nykyään, kun en elä yksipuolista elämää vaan monipuolista elämää. Pyrin todentamaan luovasti mahdollisimman monia puolia itsestäni, ja tämä on yksi tekijä, joka on saanut minut viihtymään entistä paremmin omassa elämässäni.  Uskon myös antavani näin enemmän hyvää yhteisölleni. Yksipuolinen tehokkuusajattelu on kuljettanut meitä yksipuolistavaan elämään. Olemme siirtymässä uuteen aikaan, jossa elämälaadulliset mittarit tulevat merkitsemään entistä enemmän.

5. On itsenäinen ja riippumaton

Itsenäisyys ja riippumattomus merkitsevät  sitä, että uskallamme päästää irti apina-ajatuksista. Kehitämme tunneälyämme ja mielitajuamme. Paljon pahaa saadaan aikaan sillä, ettei uskalleta käyttää omia aivoja (Huom! ajattelen Dan Siegelin tavoin, että aivot ovat koko keskushermostomme, varpaista päälakeen saakka). Massaihminen, jolla ei ole sisäistä ohjautuvuutta, tekee melkein mitä vain, miellytääkseen ulkoisia auktoriteetteja. Tällainen ulkoapäin ohjattu ihminen ei ole itsenäinen eikä riippumaton.  Hänelle on tärkeämpää ulkoapäin tuleva hyväksyntä kuin sisäinen oman sydämen ohjaus. Hän ei ole itse valinnut itseään vaan hän on tietämättään toisten ihmisten klooni.

6. Tuntee myötätunto ihmiskuntaa kohtaan

Ehkä tähän lisäisin – myötätuntoinen luomakuntaa kohtaan. Toimi paikallisesti, ajattele globaalisti on hyvä ohjenuora tämän päivän ihmiselle. Tulemme tarvitsemaan paljon välittämistä, uudenlaista yhteisöllisyyttä ja vapaa-ehtoistyötä, jotta voimme säilyttää edes kohtuullisen elintason tulevina vuosikymmeninä. Mikä parasta, kun oikein ohjaamme laivaamme, tämä voi tehdä meistä entistä onnellisempia. Perustoimeentulolla on merkitystä onnellisuudellemme, mutta ei sillä kaikellä ylimääräisellä tavaralla, mitä itsellemme elämänvarrella haalimme.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s