Ihmeellinen vaatekaappi

Voisit joskus kirjoittaa taas jostain muusta aiheesta kuin vaan syövästä,”tuhati Isäntä tänä aamuna.

Ok. Kirjoitetaan. Kirjoitan tänään voimaantumisesta. Tunnen itseni itse asiassa tänään melkoisen voimaantuneeksi.

Itseensä voimaannuttamisesta on tietysti hyötyä myös silloin, kun et vielä ole sairastunut mihinkään. Se, että olet sinut itsesi kanssa, edistää kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Voimaannuttaminen hypnoterapiassa tapahtuu siten, että avataan yhteys omiin tunnetiloihin.

Kun löydetään yhteys omaan sisäiseen viisauteen ja moniin erilaisiin tunnetiloihin, on mahdollista avautua luovuudelle. Elämäämme avautuu uusia merkityksiä. Ihminen voi ryhtyä rakentamaan elämästään kannattelevaa tarinaa, jota itse kutsun Sisäisessä teatterissa Elämän eepokseksi.

Tätä tarinaa ei tietenkään tarvitse välttämättä kirjoittaa, vaan sitä voi ihan vain elää todeksi. Elämän eepokselle on ominaista, että ihminen ei ole sinne tänne ajautuva ajotukki elämänvirrassaan. Sen sijaan ihminen itse rakentaa veneensä ja ryhtyy määrätietoisesti ohjaamaan sitä. Ihminen ottaa itse vastuun elämästään, eikä suostu olemaan olosuhteittensa uhri.

Kun ihminen on sinut itsensä kanssa, voi hän onnistua rakentamaan rikkinäisestäkin elämästä kauniin, elämää kannattelevan, hyvän tarinan.

Voimaantumistamme helpottaa se, että uskallamme olla avoimia uusille mahdoisuuksille. Carl Jungin mukaan psyyke ja aine ovat saman asian kaksi eri ulottuvuutta. Me voimaannumme kun uskallamme kommunikoida mielikuviemme kanssa. Mielikuvitus on hypnoosia. Kun annamme alitajuntamme mielikuvien tuottaa kuvaa, liikettä tai tekstiä, voimme avautua sisäiseen viisauteemme. Tämä mahdollistaa sen, että kasvamme ihmiseksi joiksi meidät on tarkoitettu. Voimme tämän jälkeen elää tarinaamme todeksi ulkoisessa maailmassa.

Minulle terveys ei ole sitä, ettei ole sairauksia. Terveyttä sen sijaan on se, että ottaa vastaan elämän muodonmuutoksellisena haasteena. Narratiivinen lääkäri auttaa ihmistä rakentamaan elämästä eheää tarinaa. Hän tarjoaa oman tietämysensä avuksi potilaan tarinaan.

Narratiivinen terveys on sitä, että ihminen oppii itse kannattelemaan elämänsä tarinaa ja hän löytää elämällensä vaikeinakin kärsimyksen aikoina merkityksiä. Joskus tehtävä voi tuntua ylivoimaiselta.  Tarvitsemme silloin  kipeästi toinen toisiamme, jotta mahdottomalta tuntuva tehtävä löytää onnellisen käänteensä.

Ihminen voi hyödyntää tarinassaan sisäistä viisauttaan ja kaikkea sitä viisautta, mitä ihmiskunta on historiansa saatossa  luonut. Alkuperäiskansoilla on paljon annettavaa narratiiviselle lääketieteelle. ( Erityisesti Lewis Mehl-Madrona on kirjoittanut paljon tästä aiheesta.)

Saan olla minä, ilman, että minua pakotetaan kenekään toisen vaatteisiin. Elämä puhuu tarinassamme kaikilla maailmankaikkeuden kielillä: kivulla, rakkaudella, kärsimyksellä, fyysisillä oireilla, mielihyvällä jne. Voimaantunut ihminen kykenee näistä aineksista rakentamaan hyvän tarinan.

Seuraava harjoitus on lainattu taas hypnoterapeutti Kelley Woodsilta. Hän on puolestaan kehittänyt harjoituksensa eräästä lapsille tarkoitetusta skriptistä (hypnoosikäsikirjoitus).

Jos haluat, mene voimaantumaan Ihmeelliseen vaatekaappiin. Tiesitkö; elämäntilanteissa, joissa mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista!

 PS.  Facebookin melanoomaryhmän jäsenet ilahduttivat toinen toisaan jakaen voimaannuttavia  musiikkikappaleita.  Kunhan kerkeän, linkitän niitä tälle sivustolleni.

Sisäinen teatteri facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s