Hei, olen hypnoterapeutti Kelley Woods Washingtonista

Vajaat vuosi sitten tutustuin virtuaalisesti ”hypnotoughts.com” ryhmässä suomalaisjuuriseen hypnoterapeuttiin. Kelley Woods kertoi äitinsä olevan alunperin suomussalmelainen, ja uusi tuttavuuteni kysyi, mahdoinko tietää, missä sellainen paikka on. Toki tiedän, vastasin, sillä asunhan tätä nykyä Suomussalmen ja Kuhmon rajakylässä, Kuumussa.

Kelleyn äiti oli sodan jälkeen tehnyt, silloisen suomalaisen toimittajamiehensä kanssa, matkan Espanjaan. Siellä he olivat törmänneet losangelilaiseen sotilaaseen, jonka kanssa he olivat kolmisteen viettäneet mukavaa aikaa matkailijoina vieraassa maassa. Sittemmin tämä yhden lapsen suomussalmelainen äiti tuli jätetyksi, mies kun lähti yllättäen toisen naikkosen matkaan. Tragedia päättyi kuitenkin onnellisesti. Kävi nimittäin sellainen onnellinen käänne, että amerikkalainen matkatuttavuus kutsui nuoren äidin lapsensa kanssa luokseen, ja viiden päivän mietintäajan jälkeen he menivät naimisiin. Onnea on kestänyt nyt 59 vuotta.

Kelley on syntynyt Los Angelissa, mutta hän muutti vanhempiensa kanssa Washingtonin osavaltioon, koska äiti kuulemma kaipasi pohjoismaisia maisemia. Kellyllä on monipuolinen työhistoria: Hän on ollut poliisissa töissä, hän on ollut autokoulunopettajana ja yrittäjänä (tuonut suomalaisia tavaroita ja vaatteita Washingtoniin mm. Nanson tuotteita). Energinen Kelley on harrastanut taistelulajeja ja edelleen karatea.

Eräillä sokkotreffeillä eronnut Kelley kohtasi toista kymmentä vuotta sitten kohtalonsa, nimittäin uusi tuttavuus oli hypnoterapeutti. Kelley ei ihastunut mieheen, mutta hän myi kertaheitolla sielunsa hypnoosille. Hän meni vuoden kestävään hypnoterapeuttikoulutukseen, jossa hypnoterapiaa opetti tunnettu lavahypnotisti Ron Stubbs. Koulutus oli kuulemma erinomainen, ja tuore hypnoterapeutti lähti heti innoissaan alalle ja on menestynyt erinomaisesti. Hänellä on vastaanotto Mount Vernonissa, Washingtonissa.

Tällä hetkellä hän tekee tiivistä yhteistyötä syöpäkeskuksen lääkäreiden kanssa, jotka lähettävät jatkuvasti potilaitaan hänelle hypnoosivalmennukseen. On erilaisia pelkoja, on piikkikammoa, on kolmoishermosärkyjä, on monenlaisia kroonisia kipupotilaita. Ja Kelley valmentaa myös lapsipotilaita.

Michael Ellenerin kanssa he tekevät tiivistä yhteistyötä HopeCoachingin tiimoilta (= mindfulnessia ja itsehypnoosimenetelmiä yhdistävää valmennusta). He opettavat myös terveydenhuollon ammattilaisia. Kelley ilmoitti, että koska olen HopeCoach, voin koska tahansa kääntyä heidän puoleensa, mikäli tarvitsen työnohjausta omaan valmennustyöhöni.

Meillä riidellään edelleen aiheesta, että pitääkö olla terveydenhuollon ammattilainen ollakseen hypnoterapeutti. Ehkä meidänkin kannattaisi alkaa miettiä, kuinka kaikki tekisivät yhteistyötä keskenään siten, että potilasturvallisuus varmasti säilyisi. Itse uskon, että itsehypnoosi- ja tietoisen läsnäolon valmennusta voi tehdä monenlaisista koulutustaustoista lähtöisin olevat hypnoterapeutit. Terapeutin persoonallisella olemuksella ja henkilökohtaisella ilmaisulla sekä hänen eettisellä asenteella on suurempi merkitys kuin sillä, onko hän terveydenhuollon ammattilainen. Epäeettisiä ihmisiä kyllä löytyy kaikista kansankerroksista.

Eikö ole sittenkin tärkeintä se, että yhteistyö saadaan eri ammattilaisten välillä pelaamaan siten, ettei potilasturvallisuus vaarannu? Ainakin minusta tuntuu siltä, että monissa täydentävien hoitomuotojen ja koululääketieteen välisissä kiistoissa on kysymys vallasta eikä niinkään asiakkaiden/potilaiden tarpeista ja hyvinvoinnista.

USA:ssa lavahypnotisteja tunnutaan arvostettava aivan toisella tavalla kuin meillä. Siellä ei ole harvinainen yhdistelmä, että lavahypnotisti tekee myös hypnoosivalmennusta.

Ehkä on niin, ettei suomalaisessa, vakavamielisessä faktojen ja logaritmien tohtorikulttuurissa, ole ollut tilaa irrationaaliselle luovuudelle ja mielikuvitukselle. Toivottavasti ajat muuttuvat.

Leikillisyys ja luovuus ovat avainasemassa, silloin kun ihminen etsii ongelmiinsa ratkaisuja, olkoon sitten kysymyksessä työpaikan tai omat henkilökohtaiset kehomieliongelmat.

Ymmärrän hyvin, että eritaustaisista ihmisistä löytyy ammattilaisia, jotka avaavat ihmisten jäykkiä uskomuksia ja opittuja tunnetiloja. Mielestäni tärkeintä on erottaa henkinen valmennus ja terapia toisistaan. Valmentaja ei hoida, vaan hän antaa työkaluja itseohjautuvuuteen.

Koulutus, kokemus, luovuus ja eettisys ova ainekset, jotka rakentavat hyvän hypnoterapeutin. Näitä ominaisuuksia tuntuu Kelleyllä olevan. On ilo tehdä yhteistyötä hänen kanssaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s