Käy keskustelua ruumiisi kanssa. Sisäinen teatteri harjoitus nr. #20

Seuraava Sisäinen teatteri -harjoitus on muokattu amerikkalaisen lääkärin Lissa Rankinin kirjasta (Lissa Rankin – Scientific Proof that You can Heal Yourself).

WP_20131019_003[1]

1. Istu rauhallisesti paikallasi, sulje silmäsi.

2. Hengitä syvään ja rauhallisesti. Kiinnitä huomiosi siihen, kuinka rintakehäsi nousee ja laskee. Tunne ilma sieraimissasi.

3. Kiinnitä huomiosi fyysisiin tuntemuksiisi. Tunnetko kipua? Kireyttä? Lämpöä? Kylmyyttä? Avoimuutta? Jännitystä? Tunnetko mitään sairauden oireita?

4. Kysy keholtasi, mitä se yrittää kommunikoida sinulle? Pyydä Sisäistä ohjaajavaloasi (tai mikä sitten onkin oman tietoisuujtesi ohjaajasi nimi) kertomaan vastaus. Kuuntele tämän tilasi ajatuksia, mitä sitten ikinä siltä nouseekin.

5. Avaa silmäsi ja anna fyysisen oireesi kirjoittaa sinulle kirje (esim. Hyvä Liisa…..rakkaudella, sinun selkä kipusi). Jos sinulla on syöpä, annan syvän kirjoittaa itsellesi kirje (Rakas Liisa…. Rakkaudella, Syöpäsi)

6. Kirjoita vastineesi tilallesi (Rakas Selkäkipu/Syöpä…. Rakkaudella, Liisa)

7. Voit jatkaa kirjeiden kirjoittelua, kunnes olet kokenut saavasi kivultasi tai sairaudeltasi esiin ne seikat, jotka katsot tarpeelliseksi. Tämä keskustelu on Sisäisen ohjaajasi tuottamaa valoa itsestäsi

8. Kiitä ruumiistasi. Lupaa olla siihen yhteydessä useammin.

Lissa Rankin kiinnittää huomionsa, että kulttuurissamme ei osata kuunnella ruumiin viisautta. Tämä joko siksi, ettemme kuuntele sitä tai emme pidä viesteistä, joita se haluaa kertoa meille. Älypäitten kulttuurissa ihmiset eivät kuule ruumiinsa ääntä. Esimerkiksi jatkuva yskä voi olla kehomme viesti, jolla se yrittää sanoa, että lopeta tupakanpoltto. Kaulassa olevan myhkyrä voi sanoa esimerkiksi, että mene lääkärille. Syöpä tai sydänsairaus voi kehottaa sinua rauhoittamaan elämäsi tahtia.

Ruumiimme oireet voivat olla Rankinin mukaan silta sisäiseen ohaajavalomme. Kun opimme kuuntelemaan kehomme ääniä, saatamme oppia välttämään monia vakavia sairauksia. Henkitlökohtaisesti olen kiitollinen melanoomalleni ja rintasyövälleni. Ne opettivat minulle paljon hyödyllisiä asioita. Tärkein asia on, ettei minulla ole ruumista, vaan olen ruumiini.

Lisää Sisäisetä ohjaaja valosta löytyy tietoa Lissa Rankinin sivustoilta InnerPilotLight.com.

Sisäinen teatteri on facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “Käy keskustelua ruumiisi kanssa. Sisäinen teatteri harjoitus nr. #20

  1. Hieno postaus, Kati! Olen vakuuttunut siitä, että tarvitsemme yhä uusia tapoja oppia kuuntelemaan myös kehomme viestejä. Tuo esittelemäsi tapa on varmasti hyödyllinen kokeiltavaksi. Kehon viestit vain tuppautuvat jäävän usein hoitojen ja lääkitysten alle, jolloin esimerkiksi kipu vain turrutetaan, eikä ymmärretä sen viestiä kunnolla. Olen kokenut tämän omakohtaisesti rintasyöpähoitojeni aikana, jolloin on vaikea erottaa, onko kehon signaali hoidoista aiheutuva vai jokin muu merkki. Esimerkiksi rintasyöpähoitoihin usein liittyvät raskaat hormonihoidot sekoittavat kehon tietoisuuden täydellisesti, sillä hormonihoidoilla on niin monia sivuvaikutuksia. Voit olla väsynyt/uneton, mutta et oikeasti tiedä, johtuuko se puhtaasti hormonaalisista seikoista vai mielessä pyörivistä asioista. Voit tuntea kipua raajoissasi, mutta vain tarkemmalla tutkimuksella selviää, onko kyseessä hoidon vai sairauden aiheuttama oire. Hoidot voivat lisäksi aiheuttaa uusia sairauksia, kuten osteoporoosia, sydän- ja verisuonitauteja, maksasairauden jne. Sillon olisi tärkeää pysyä keskittyneenä ja integroituneena omaan keho-mielikokonaisuuteensa, jotta pystyisi tekemään oikeita tulkintoja js päätöksiä. Hyvää Pyhäinmiestenpäivää, Kati!

  2. Totta. Sekavaa tilanne se aina on, kun hoidotkin rasittavat elimisöä. Itselläni oma mieli (ja sen mukana tietysti keho) meni kaaokseen enismmäisellä diagnoosikerralla pitkäksi aikaa. Toisella kerralla sain itseni kasaan nopeammin. Erilaiset tietoisuustaitoharjoitukset auttavat meitä nopeammin integroimaan kokemustamme. Hyvää Kekriä sinnekin! Siksi sitä täällä Kainuussa Pyhäinmiestenpäivää kutsutaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s