Vuodenvaihteen tilitystä – Kuumussa edelleen virtaa

Vuosi 2014 oli minulla myrskyisä. Varsinkin alkuvuosi.

Keväällä varpaastani löytyi melanooma, ja elin joitakin viikkoja hämmennyksessä ja  epävarmuudessa.  Kevään ja alkukesän kirjoittamisen teemanani olikin melkoisen usein syöpäteema.  Kirjoitin, minkälaisia kaikenlaisia itsehoidollisia asioita tein, selvitäkseni syövän mukanaan tuomista ristiriitaisista tunteista. Tein myös  joitakin elämän muutoksia mm. vähensin rutkasti ruokavalioni sokerin määrää ja lisäsin antioksidanttipitoisia ruokia.

Vuoden suosituin blogini oli amerikkalaisesta lääkäristä, Lissa Rankinista:  Kun elämä hajoaa palasiksi kasvat tai kasvatat kasvaimen.  Rankin on kirjoittanut erinomaisen kirjan lumeesta. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että me terveydenhuollon ammattilaiset voimme hyödyntää lumetta potilaidemme ja itsemme hoitamisessa.  Voimme aktivoida lumevoimia ohjaamalla tietoisuutta toivon suuntaan.

Kaikkien aikojen suosikkiblogini on edelleen, jo joitakin vuosia vanha blogi. Se on osoitettu Suomen kansan vihaamalle ja rakastetulle Nallelle. Tämä blogi on nimeltään ”Erään ”downshiftarin” vastaus Brjön Wahlroosille”.  Samaa teemaa käsittelee oma lempiblogini:  ”Mitä on tämä parjattu downshiftaaminen?.

Hypnoterapeuttina, hammaslääkärinä ja ihmisenviranhaltijana olen käsitellyt viime vuoden aikana toistuvasti tietoisuustaitoja, johon en lue pelkästään perinteistä ”mindfulnessiä”, vaan myös luovat menetelmät tiedostaa, kohdata ja  ilmaista erilaisia ruumiillisia ajatus- ja tunnetiloja  sekä erilaiset itsehypnoosimenetelmät, joiden avulla ihminen voi oppia ohjaamaan tietoisuuttaan.  Maailman viisausperinteiden rikkautta hyödyntäen voimme lisätä itsetuntemustamme ja rakentaa  hyvän, elämää kannattelevan, monipuolisen identiteettitarinan.

Kindle-kirjastoni on kasvanut kovaa vauhtia. Se on ollut kätevä tällaiselle liikkuvalle ihmiselle.  Kun toiset shoppailevat vaatteita, minä shoppailen ideoita, joita sitten peilaan omiin ajatuksiini.  Kirjoittaminen on minulle oivallusmeditaatiota.

WP_20140629_027[1](Kuvan nimi:  Jäähyväiset varpaalle)

Kirjoittaminen voi olla tietoisuustaito.  Kokonainen ihminen on integroitunut erilaisista tiloista.  Se, että tutustumme, tunnistamme ja ohjaamme tilojamme, on osa mielitajuamme.  Tätä asiaa käsittelen syksyllä 2013 julkaisemassani kirjassani ”Sisäinen teatteri – Luova kirjoittaminen tietoisuustaitona”.   En ole markkinoinut kirjaa juuri, muuten kuin joskus tämän blogini yhteydessä, mutta pikkuhiljaa kirjakasa näyttää hupenevan.  Edellinen kirjani ”Mielentilojen Treenikirja” onkin ajat sitten loppuunmyyty.  Painos oli pieni, muistaakseni 300 kappaletta. Se oli itsetutkimusmatka omaan sieluun ja sen erilaisiin mielentiloihin.

Muutin Kuhmoon ensimmäisen syöpäni jälkeen kahdeksan vuotta sitten rauhoittuakseni ja vapautuakseni stressaavasta ja kiireisestä elämästä. Olen tässä onnistunutkin melko hyvin, mutta myrskyjä edelleen näköjään tulee. Olen ottanut asenteeksi yhä enemmän sen, etten taistele myrskyjä vastaan, vaan yritän kellua sitkeästi isoillakin aalloilla.  Ja kas, virta kuljettaa minut uusiin, entistä kiehtovimpiin,  maisemiin.

Vedän facebookissa seuraavia ryhmiä:

Syövän kokonaisvaltaiset hoidot

Tietoisuustaidot

Sisäinen teatteri

Eheyttävä kirjoittaminen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s