Voiko syövästä ihmeparantua?

Amerikkalainen Havard yliopiston kasvatti  Kelly Turner on kirjoittanut New York Timesin bestsellerkirjan ”spontaaneista remissioista”, eli ”ihmeparantumisista”.  Hän on ennen tutkijaksi ryhtymistä opettanut mm. joogaa ja antanut mm. henkistä valmennusta syöpäpotilaille UC Berkleyssä.

Turner innostui integratiivisen lääketieteen edustajan Andrew Weilin spontaaneja parantumisia käsittelevästä  kirjasta niin paljon että itse rupesi tutkimaan asiaa. Hän on haastatellut tohtorin väitöskirjassaan  yli tuhat syöpäpotilasta, joilla on tapahtunut tämä ”spontaani remissio”.  Tällä hän tarkoittaa sitä, että syövästä kärsivä on

1) Parantunut syövästä ilman länsimaalaista lääketieteellistä hoitoa.

2) Potilas on saanut aluksi länsimaisen lääketieteen hoitoa, joka ei ole auttanut, minkä vuoksi hän on siirtynyt täydentäviin hoitoihin, joissa hän on parantunut.

3) Ihminen elää yhdistäen länsimaista lääketiedettä ja vaihtoehtoisia hoitoja, ja elää pitkään, vastoin ennusteita (alle 20 % yli 5 vuotta).

cropped-cropped-kukkia1.jpg

Yli tuhannesta haastattelusta seuraavat tekijät olivat läsnä lähes aina: 

1. Ruokavalion muutos.

2. Ihminen ottaa itse ohjakset terveydestään.

3. Ihminen kuuntelee intuitiotaan.

4. Ihminen syö lisäravinteita (Kelly suosittelle tekemään tämän lääkärin ohjauksessa).

5. Ihminen ilmaisee tukahdetut tunteensa.

6. Ihminen ruokkii positiivisia tunnetiloja.

7. Hyvä sosiaalinen tuki esim. vertaistuki.

8. Ihminen henkistyy.

9.  Ihmisellä on elämällensä voimakas tarkoitus.

Lista on melkoisen mielenkiintoinen, yhdeksästä listan asiasta seitsemän on mentaalista! Tietoisuutemme sisällöllä, ajatuksillamme  ja mielemme ohjauksella näyttäisi olevan suuri merkitys terveyteemme.

Itse kuulun niihin, jotka luottavat edelleen länsimaiseen lääketieteeseen, mutta ilman muuta pyrin tekemään parhaani, jotta nuo yllä olevat asiat toteutuisivat elämässäni.  Turnerkaan ei kiellä länsimaisen lääketieteen voimaa. Olen kuullut useita tapauksia, joissa ihminen on kieltäytynyt länsimaisesta hoidosta, ja lopputulos  ei ole ollut aina suinkaan niin onnekas kuin näillä haastateltavilla.

Silti ilman muuta pidän tärkeänä näitä yhdeksää asiaa.  Väittäisin että nuo kaikki ovat jossain määrin jo toteutuneet elämässäni.  Syövät ovat olleet minulle kutsukortteja elämänmuutokseen.

Kirjassa on paljon tarinoita, muun muassa seuraava on eräs niistä.  Tarina liikutti, koska itse ajattelen, että syöpäni ovat olleet ystäviäni.Jokainen syöpään sairastunut voi tietysti luoda omat metaforansa sairaudestaan.  Perinteisen lääketieteen sotametaforasta en ole itse pitänyt.  En ole suostunut sotaan itseäni vastaan.

”… Kun palasin kotiin, yritin löytää syy, miksi olin sairastunut syöpään ja tajusin: Olen luonut tämän syövän itse. Loin sen, koska olen työskennellyt niin kovasti enkä nukkunut ikinä riittävästi. Loin sen itse! Joten päädyin ajatukseen, että syöpä oli lapseni. Ja minä lähetin rakkautta minun syövälleni, ja kipu väheni ja pystyin nukkumaan hyvin.  Seuraavana aamuna kun heräsin, mielessäni, pääni sisällä,  oli selkiintynyt ajatus: En käytä mitään särkylääkkeitä. Joten lopetin kipulääkkeet. Sen sijaan, että kun minulla oli kipua, sanoi Oi, kiitos, tiedän, sinuun sattuu. Rakastan sinua, lapseni.’ Olen koskettanut munuaistani ja sanonut sille: ’Minä rakastan sinua. Rakastan sinua. Rakastan sinua.’ Ja kipu koko ajan väheni. Siksi olen lähettänyt joka päivä aamusta iltaan rakkautta syövälleni, hyväksyvää rakkautta, sitä rakkautta ilman ehtoja…”
 ❤
Vuosikymmen sitten olisin nauranut ihmeparantumistarinoille.  Nykyään minua ei enää naurata, sillä uskon, että elämänmuutos ja hyväksyvä, rakkaudellinen läsnäolo, voi parantaa. Turner korostaa, että harvoin nämä ihmeparantumiset tapahtuvat hetkessä. Ihmeen tapahtumiseen tarvitaan pitkäaikaista sisäistä työtä. Joskus tämä voi tehdä ihmeitä. Aina ei.
Kelly Turner on perustanut sivuston, jossa hän ottaa vastaan syöpätarinoita radikaaleista remissioista.  Hän esittää eräässä haastattelussa melkoisen väitteen: Jokaista lääketieteellisessä julkaisussa julkaistua spontaania remissiota kohden on sata julkaisematonta.
Tällä sivustolla Turner jakaa ja kerää parantumistarinoita tutkimuskäyttöön.
Syövän kokonaisvaltaiset hoidot on facebookissa.

3 thoughts on “Voiko syövästä ihmeparantua?

  1. Hyviä ajatuksia. Kuten aina. Uskon itsekin siihen, että hyvinvoinnistaan huolehtimisella on merkittävä rooli ihmisen paranemisessa. Lääketieteen ohella. Ennaltaehkäisyssä varsinkin. Kunhan ei mene syyllistämiseksi. Että on jotenkin ”ansainnut” sairauden. Ei ole. Tulee jos tulee. Kun tulee. Mutta toki vastuuta voi ottaa. Sairastumisesta sekä paranemisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s