Kesäkuun kuulumisia hyväksyvästi läsnäollen

Monenlaista projektia on ollut menossa tässä kevään ja alkukesän aikana.  Siirtolan puutarhaa olen kuokkinut, mutta kliinisiä töitä ja erilaisia luovia projekteja on ollut, ja on parhaillaan meneillään…  Mikäs se mukavampaa. Tällä hetkellä olen pääkaupunkiseudulla!

Olen lukenut ja kommentoinut Pauliina Aarvan käsikirjoitusta vaihtoehtoisista/täydentävistä lääketieteellisistä hoitomuodoista suhteessa koululääketieteeseen, mikä oli mielenkiintoinen kokemus!  Hänen kirjallaan on epäilemättä tilaus tässä ajassamme –  tarvitsemme yhä enemmän faktaa koululääketieteestä ja täydentävistä hoitomuodoista.  Aika vähän löytyy tältä alalta tieteellisellä otteella kirjoitettua tietokirjallisuutta.  Tässä on nyt tulossa uusi selllainen.

Tällä hetkellä monia ihmisiä ja heidän hoitovalintojaan ohjaa joko liian jäykät tai liian löysät uskomukset erilaisista hoitomuodoista.  Sosiaali- ja terveydenhuollon toimijan ja asiakaan itseohjautuvuudella ja kyvyllä ohjata omaa tietoisuuttaan ja sen mukana terveyskäyttäytymistään, uskon olevan yhä suurempi merkitys tulevaisuudessa.  Todellisen asiakaslähtöisen hoitamisen keskiössä on ihminen, joka osaa ottaa vastuun omasta terveydestään.

Lisäksi olen ensimäistä kertaa tehnyt tilaushypnoosivalmennus videota.  Sekin on ollut mielenkiintoinen hanke, ja ajattelin, että näitäpä voisi tehdä jatkossakin, jos tilausta tulee!  Aika monet tuntuvat olevan kiinnostuneita omista kokemustiloistaan eli siitä millaisista erilaisista puolista he ovat muodostuneet. Jokainen meistä on eri näköisten puolien muodostama rypäs, joka muuttuu päivästä toiseen.   Jan Skyn kehittämä ESI-menetelmä on tehokas ja yksinkertainen työkalu, jolla nopeasti voi auttaa ihmistä nk. metakognitiiviseen ajatteluun.  Hän voi kasvaa omien tilojensa tarkkailijaksi.

Olen myös valmistellut kevään tai alkukesän aikana useampaan luentoon tai työpajaan materiaalia.  Tässä on viimeisimmän luentoni diat, tänään minulla on nimittäin Lahden Ammattikorkeakoulun tilaama luento tietoisuustaidoista sosiaali- ja terveydenhuoltoalan toimijoille. Luentoja valmistellessa sitä aina tuppaa itsekin tekemään uusia oivalluksia ja jotkut asiat sistäistää yhä paremmin.  Ehkä tämän kertaisen luennon valmistelun kiteytyi minulle yhä paremmin se, että mindfulness eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo on ”transkulttuurinen” siltarakennelma, joka yhdistää idän ja lännen viisausperinteet toisiinsa.  Se muutosmenkanismi, joka sisältyy mindflunessiin, sisältyy myös lähes jokaiseen länsimaiseen terapeuttiseen viitekehykseen.  Tämä kirkastui oikeastaan minulle kun luin luentoa tehdessäni kirjaa ”Clinical Handbook of Mindfulness”.

WP_20140524_004 (1)

Uuden kirjan kirjoittaminenkin on meneillään. Sen verran voin kertoa, että kirja on tarinallinen matka syöpäsairauksiin.

Helsinki on hieno paikka, mutta niin on Kuhmokin.  Luultavasti tulen pysymään loppuelämäni kahden paikkakunnan kansalaisena. Rakastan Kuhmoa, sen rauhallisuutta ja levollisuutta. Marjastus on minulle parasta meditaatiota. Toisaalta on upeaa saada käydä katsomassa säännöllisesti perheenjäseniä ja läheisiä ystäviä Helsingissä.

Pääkaupunkimme on hieno paikka.  Mielestäni se on muuttunut viimeisten parinkymmenen vuoden aikana positiiviseen suuntaan.  Siitä on kasvanut yhä enemmän todellinen kulttuurikaupunki.

Mainokset

One thought on “Kesäkuun kuulumisia hyväksyvästi läsnäollen

  1. Kiitos, Kati ”Parantavat energiat” -kirjani ennakkotiedottamisesta, ja kiitos kommenteistasi sekä hyödyllisistä vinkeistä. Loppusuoralla tässä ollaan. Tällä viikolla annan käsikirjoituksen kustantajalle, joka toivon mukaan saa kirjan julkisuuteen syyskuussa.

    Menestystä oman teoksesi kirjoittamisprosessissa. Mielenkiintoisia projekteja sinulla! Onnea niille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s