Jokainen vuoden aika, jokainen paikka, jokainen ikä – Paras mahdollinen!

Kymmenen tuhatta kukkaa keväällä, kuu syksyllä,
vilpoinen tuulahdus kesällä, talven lumi.
Jos mielesi ei ole sumentunut tarpeettomilla asioilla,
tämä on paras elämäsi vuodenaika.  

– Wu Men

Kuten edellisessä blogissani toin esille, tietoisuustaidot eivät ole sitä, että lopetamme ajattelun ja uneksinnan. Sen sijaan se on sitä, että tulemme tietoiseksi mielemme prosesseista.  Emme eksy vahingollisiin apina-ajatuksiimme, vaan harjoitamme mentaalista hygieniaa: ohjaamme ajatuksiamme hedelmällisellä tavalla. Annamme tilaa luoville ajatuksille, kun on niiden aika, ja läsnäololle, silloin kun on sen aika.

Tietoisen hyväksyvän läsnäolon harjoituksilla tulet yhä tietoisemmaksi ajattelusi erilaista tiloista, ja sen luokista.  Nykyään kävellessäni teen,  lähes päivittäin, tietoisen läsnäolon kävelyharjoituksia, joissa pyrin

a) palauttamaan ajatteluni takaisin askeleisiini, kun huomaan eksyneeni päiväunelmiin.  b) Kun huomaan siirtyneeni apina-ajatteluun, luokittelen ajatuksen:

  1.   luova ajatus
  2.   työajatus
  3.    katkera ajatus
  4. huoli lapsista jne…

 

img_1252

Huomaan, että enimmäkseen ajatukseni hukkuvat tänä päivänä luoviin ajatuksiin. Mielikuvitusmaailmani on ollut ehtymätön, sekä hyvässä että pahassa.  Syövän iskiessä olen kummallakin kerralla mennyt ”pois tolaltani”, paniikkitila kaappasi mieleni,  vaan toisella kertaa huomasin jo nopeammin pääseväni tasapainoon. Ahdistus, depressio ja paniikki eivät ole hyväksi immuunivasteelle.  Se on yksi monista syistä, miksi  kannatta harjoittaa meditaatiota.  Opit keskittämään mielesi, ja reaktiivisuutesi vähenee, etkä ruoki stressitiloja elimistössäsi.

Mitä syvemmäksi mietiskelevä elämäntapamme muuttuu, sitä tietoisemmiksi tulemme ruumiimme kokemuksista ja ajattelustamme. Valikoimme ajatuksemme tiedostavasti. Tunnemme ruumiissamme, millaiset ajatukset palvelevat meitä ja yhteisöämme. Kun emme elä sopusoinnussa ruumiin viisautemme, arvojemme kanssa, pelon ja vihan luomat ajatukset miehittävät helposti tietoisuutemme.  On jo suuri askel laadukkaaseen elämään, kun tiedostat, että et ole ajatuksesi.  Sinun ei tarvitse ottaa todesta kaikkia ajatuksia joita päässäsi liikkuu.

Tietoisuustaitojesi kasvaessa saat kiinni ajatukset, jotka eivät palvele henkistä hyvinvointiasi, ja voit tällöin nopeasti palauttaa huomiosi tähän hetkeen.  Prosessia vahvistaa se, että tajuat, että näillä ajatuksillasi vain ruokit kärsimystäsi ja erillisyyden tunnettasi.  Luomme ajatuksemme, mutta ajatuksemme luovat myös meidät, ja siksi kannattaa miettiä tarkoin, millaista ajatussoppaa itseensä lappaa.

Huomaan, että nykyään nautin jokaisesta vuodenajasta. Tunnen myös olevani kotonani missä sitten ikinä lienenkin. Jokainen ikä on minulle paras mahdollinen ikä. Olen löytänyt kodin sielustani. Käytän tätä  sanaa, koska sielullisuus merkitsee minulle sitä, että tunnen yhteyteni muihin luomakunnan kappaleisiin.  Sielullisuuteni ei merkitse sitä, että olen aina ekstaattisissa ja positiivisissa tiloissa. Se merkitsee sen sijaan sitä, että osaan kanavoida yhä paremmin negatiiviset tilani luovuuteni  ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen energiaksi.

 

Tietoisuustaidot facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s