Kokemuksia Evijärven Hyvä On -messuilta

Mikä sen mukavampaa kuin päästä mukaan lämmintunnelmaisille, Järviseudun Mediatalo Oy:n organisoimille, hyvinvointimessuille (yhteistyökumppanina pohjanmaalaisia yrittäjiä, viisi kuntaa sekä  vapaaehtoistoimijoita). Hyvä On -tapahtuma oli mittava yhteisponnistus.  Tapahtuman moottorina toimi Järvisuomen Sanomien energinen myyntipäällikkö Airi Hakala. Tapahtuma järjestettiin Evijärvellä, pienessä eteläpohjalaisessa kunnassa. Se mainostaa itseään perustellusti ”itseään suurempana kuntana”.

image
Minä ja Airi Hakala

Tapahtumassa alusti sulassa sovussa edustajia sekä perinteisestä virallisesta lääketieteestä, täydentävistä hoidoista, että niiden välimaastosta, johon itseni sijoitan. (pidän itseäni integratiivisen lääketieteen edustajana). Ohjelmassa oli mm. naurujoogaa, nivelrikon hoitoa, tupakoimattomuuden edistämistä ja oma esityksen tietoisuustaidoista.

Ilokseni törmäsin messuilla  Sinfonian,  integroituneen lääketieteen hoitolaitoksen, osastoon. Tässä hoitolaitoksessa täydentävät hoidot ja perinteinen lääketiede tekevät yhteistyötä sulassa sovussa.  Joskus olen kirjoittanut uusista (trans)moderneista Akslepioksen temppeleistä, joissa ihmisiä hoidetaan kokonaisina, yhteisöllisinä ihmisinä, ja tämän hoitolaitoksen missio alkaa jo muistuttaa tämäntyyppistä hoitamista!

Olin kuuntelemassa useampaa alustusta. Mieleen painui  Juha Siiran alustus energiapsykologisista menetelmistä.  Siira on Joensuun keskussairaalan kipupsykologi, ja hän esitteli kansalle naputtelutekniikoita, mm. EFT:aa.  Olen käynyt hänen koulutuksessaan, kuin myös Karita Palomäen EFT-koulutuksissa, joten energiapsykologiset menetelmät ovat ennestään tuttuja. Tästä huolimatta oli ilo seurata hänen luontevaa ja selkeää tapaansa esittää asioita.  Ja kansa tottelevaisena naputteli akupisteitänsä!

Toinen itselleni tärkeä alustus oli Päiviö Vertasen esitys kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Sisäinen pakko tulikin mennä messuosastolla koehoitoon. Taitava Tiina-Maria Laapotti Kannuksesta käsitteli olkapäätäni.  Olkapää tuntuu nyt hyvältä. Tällä hetkellä siinä tuntuu miellyttävää jälkikuumotusta. Kassiini kotiinvietäväksi sain kuivattuja suomalaisia Finnberryn viherjauheita, mm. pajua, pakuria, tyrnimehua sekä paikallisen Sillankorva-meijerin tuorejuustoa.

Oma alustukseni oli täydentävien hoitojen ja koululääketieteellisten hoitojen välisen muurin murtamisesta. Esityksessäni korostin kansalaisten tietoisuustaitokoulutusta mm. mielitajun kehittämistä, persoona-keskeistä hoitamista sekä ihmiskuvan laajentamista. Tällä hetkellähän meillä virallisessa koululääketieteessä korostuu luonnontieteellinen määrällinen tutkimus ja ajassamme on tilaus moniammatilliselle hoitamiselle, jossa ei alisteta muita tieteitä ja niiden metodeja.  Hyväksyvän läsnäolon taidot ovat tärkeitä sekä potilaille että kaikille terveydenhoidon ammattilaisille.  Stressi on aikamme pahimpia psykofyysisen terveytemme vihollisia.  Ihmisen laadukas hoitaminen on moniammatillista yhteistyötä!

Tässä linkki omaan esitykseeni!

image

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s