Ole omien ajatustesi kalastaja

Oletko joskus kokeillut olla ajattelematta mitään?  Se on ainakin minulle joskus vaikeaa, vaikka huomaan ilokseni yhä enemmän hetkiä, jolloin huomaan olevani läsnäolevassa,  olemisen tai tekemisen tilassa. Näinä hetkinä mielen täyttää puhdas läsnäolo, joka ei suunnittele, ei arvostele eikä arvioi.

Ehkä hypnoterapiataustastani johtuen minulle mielikuvitusta hyödyntävät mindfulness-harjoitukset ovat helpoimpia.  Ne muistuttavatkin kovasti hypnoterapiassa käytettäviä mielikuvaharjoituksia. Itseasiassa joskus mielikuvia hyödyntäviä itsehypnoosi- ja mindfulnessharjoituksia on mahdotonta erottaa toinen toisistaan.

Seuraava harjoitus on  sovellukseni Brian Tom O’Connorin kirjan ( Awareness Games – Playing with Your Mind to Create Joy) harjoituksesta.  Siinä harjoittelet kalastamaan ajatuksiasi.

13669569_10154419335249375_4214995956425079380_n
TULEVAISUUDEN AJATUKSIEN KALASTUS

Anna mielesi vaeltaa.   Anna sen kulkea ihan missä se haluaa.   Kuvittele olevasi veneessä oleva kalastaja, joka kalastaa kalojen sijaan tulevaisuuden ajatuksia. Kuvittele ajatuksesi virtana itsesi edessä vedessäAina kun huomaat ajatuksesi koskevan jotakin tulevaa, nappaa siitä kiinni, ja päästä siitä irti, sijoittamalla se veneessä olevaantulevaisuuden ajatuksien laatikkoon.” Et siis saa jatkaa tätä ajatusketjua. Lähde jälleen tarkkailemaan ajatuksiesi virtaa. Testaa, kykenetkö puhdistamaan mielesi kokonaan tulevaisuutta koskevista uusista ajatuksista.

MENNEISYYDEN AJATUKSIEN KALASTUS

Tee sama harjoitus, mutta kalastele vain menneisyyttä koskevia ajatuksia.

KALASTA KAIKKI AJATUKSESI

Tee sama harjoitus, mutta kalastele sekä menneisyyden että tulevaisuuden ajatuksia ja sijoita ne omiin TULEVAISUUS ja MENNEISYYS laatikoihinsa.

#mindfulnessharjoitus #sisainenteatteri #tietoisuustaidot

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s