Kuumusta kuuluu kummia – Vai kuuluuko?

Siitä on jo aikaa, kun olen kirjoittanut edellisen blogini tänne.  Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että olisin unohtanut kirjoittamisen ja että olisin haudannut Annan sekä hänen ystävänsä. Itse asiassa puuhastelen heidän äärellä enemmän kuin koskaan.

Pidimme ensimmäisen varsinnaisen jäsennetyn peruskurssimme Sisäisestä teatterista ilmaisutaidon- ja draaman opettaja Eliisa Lintukorven kanssa Tammelassa, Forssan kupeessa.  Täältä löydät muutamia oppilaiden kirjoitusnäytteitä. Meillä oli mahtavan luova ryhmä.  Entistä vakaammin uskon ”kontemplatiiviseen”, mietiskelevään, luovaan kirjoittamiseen ja sen itseä eheyttävään  voimaan.  Länsimaissa on pitkät perinteet kirjoittamisesta ”itsetutkimusmenetelmänä”.

Toisenkin Elisa vaikuttaa Sisäisessä teatterissa.  Hän on Auvisen Elisa, joka tekee väitöskirjaansa  Sisäisestä teatterista päihdeomaisten parissa.  Orastavaa yhteistyötä on tulossa myös tutkijatohtori Karoliina Maanmielen kanssa (kirjallisuusterapia).

Itse kehitän tietoisuus- ja terapiataitojani nyt sensomotorisen psykoterapian parissa. Sehän kehollisesti suuntautunutta mindfulness-pohjaista psykoterapiaa, ja oma kiinnostukseni suuntautuu luovan mietiskelevän kirjoittamisen lisäksi kliiniseen hammaslääkärin työhöni. Siksi olenkin perustanut hammashoitopelko.fi – sivuston.

Alan ottamaan lähiaikoina vastaan pelkoasiakkaita myös Kajaanissa (kyselyt: esisuomi (at) gmail.com).  Hoidan  terapeuttisesti sekä heidän pelkojaan että hampaitaan.  Uskon, että tulevaisuudessa meitä ohjaa yhä enemmän kokonaisvaltainen ihmiskuva, jossa teemme tiivistä moniammatillista yhteistyötä.  Hammaslääkärikin hoitaa jatkossa ihmistä psykofyysisenä ja sosiaalisena, holistisena kokonaisuutena.

Perustimme moniammatillisen yhteistyön kehittämiseen, ja kokemuksellisiin menetelmiin, suuntautuneen Yhdistävän Lääketieteen Yhdistyksen.  Perustajajäseninä kanssani ovat farmasian tohtori Hanna Kortejärvi sekä terveystieteiden tohtori Pauliina Aarva. Jännä nähdä millaisia uusia verkostoja ja oivallusta sen kautta syntyy.  Ensimmäinen näyttötyömme on sisällön tuottaminen ”Toivoa ja Iloa -tapahtumaan” (linkki tässä facebook-sivuihin).

Psykiatri Anne Pelkosen kanssa olemme luoneet tieto- ja kokemuspakettia traumoista perusterveydenhoitoon (Lisätiedot esisuomi (at) gmail.com).  Traumatietous on tärkeää sote-ammattilaisille sekä oman pään kunnossapitoon sekä traumojen ennaltaehkäisyyn.  Surullinen tosiasiahan on, että terveydenhoito tuottaa, usein tietämättään, paljon traumatisoituneita uusia potilaita asiakkaikseen. Anne opastaa Toivoa ja iloa tapahtumassa osallistujia kokemuksellisesti traumainformoidun hoitamisen saloihin.

img_3506

Kuumu, Siirtolan tila, Pohjois-Kuhmossa, on edelleen sieluni lepopaikka. Sinne menen luomaan itseäni uudelleen.  Kuumussa sieluni lepää  ja sieltä ammennan voimani.  Kutsunkin Siirtolaa nykyään yrityksemme luovuuskeskukseksi.  Se on pääkonttori, jossa tapahtuu paljon asioita, varsinkin sisäisiä asioita.

Kuumussa kuu mussa (minussa) edelleen virtaa.  Kuuhan on vanha feminiinisen energian symboli.

LUETTAVAA:

 

Kati Sarvela, Sisäinen teatteri – Luova kirjoittaminen tietoisuustaitona, Kuumussa Virtaa Oy 2013

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s