Integratiivinen lääketiede

Mitä on integratiivinen lääketiede.  Siitä on on olemassa erilaisia määritelmiä. Oma määritelmäni on seuraava:

Integratiivisessa lääketieteessä yhdistetään länsimaiseen viralliseen lääketieteeseen metodeja muista parantavista viisausperinteistä käsin. Tavoite on vähintää asiakkaan kärsimystä ja vahvistaa  hänen kokemuksellista terveyttä. Integratiivisessa lääketieteessä  hoidetaan paitsi ihmistä, hänelle pyritään antamaan käyttöön myös työkaluja (vaikkapa liikunta, ravinto, meditaatio, mielikuvaharjoitukset, luova itseilmaisu, itsehypnoosi), joiden avulla hän kokee itse voivansa vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Tavoitteena on auttaa ihmistä muutamaan terveyskäyttäytymistään,  kasvamaan näin yhä enemmän vastuuta terveydestään ottavaksi,  itseohjautuvaksi ihmiseksi.

Integratiivisessa lääketieteessä pyritään yhdistelemään menetelmiä asiakkaan maailmankuvaan luonnistuvalla tavalla.  Siksi arvostava ja hyväksyvästi läsnäoleva hoitohenkilökunnan asenne on integratiivisen lääketieteen perusta.

Narratiiviset menetelmät tarjoavat  välineitä kokemustemme eheyttämiseen, integrointiin. On tärkeää, että kykenemme löytämään itsellemme elämäämme kannattelevan, joskus hyvinkin vertauskuvallisen ja luovan tarinan. Se auttaa meitä hyväksymään kärsimyksemme ja auttaa meitä elämään arvojemme mukaista elämää.  Hoitohenkilökunnan kohtaamiset ja  toimenpiteet ovat osa tarinoitamme.  Näillä kohtaamisilla voi olla suuri merkitys  identiteettitarinassamme.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s